שעון נוכחות
אחד המונחים הבסיסיים במילון של עולם התעסוקה הוא שעון נוכחות. המצאה לכאורה פשוטה אך בעלת משמעות רבה. רעיון זה אשר נוצר כבר במאה ה-19, קיים עד היום אף על פי שהוא השתנה עם השנים והפך משוכלל יותר ויותר.
הרעיון מוכר לכל עובד, ברגע שהוא מגיע אל בית העסק, הוא מעביר כרטיס והשעון מראה מתי הוא נכנס, לפני שהוא יוצא מבית העסק, הוא מעביר כרטיס והשעון מראה מתי הוא יוצא. במקומות עבודה מסוימים מבקשים מהעובדים להדפיס כרטיס גם כשהם יוצאים להפסקות ארוכות.
שעון נוכחות יש לו מספר מטרות, ראשית, הוא מראה למנהלי העבודה כמה זמן העובדים שלהם נמצאים בעסק, מתי הם נכנסו אליו ומתי הם יצאו ממנו, שנית, הוא מאפשר תיעוד ורישום מדויק של שעות העבודה, כך גם העובד יכול לדעת כמה שעות חודשיות הוא עבד והאם השכר שהוא מקבל מגלם את כל שעות העבודה שלו, שלוש, שעון נוכחות מאפשר לבחון שעות עבודה מול פריון. כל מעסיק יכול לבחון כמה שעות עבודה נותנים העובדים שלו מול הפריון שלהם ועל פי זה הוא יכול להחליט, האם מדובר במצב בו העובדים מבצעים את עבודתם כראוי או לא.
כאמור, במהלך השנים יכולנו לראות שינויים שונים בכל מה שקשור לשעון נוכחות. אם בהתחלה היה זה שעון רגיל, הרי שעם הזמן המכשיר עצמו השתנה באופן ניכר.
קבלו הצצה למבחר שעוני נוכחות של היום > http://www.makortech.co.il
למשל, כיום אנחנו יכולים למצוא שעון נוכחות שמקושר למחשבים מסוימים בעסק ואז ניתן לבחון בכל עת, מתי העובד נכנס למקום העבודה ומתי הוא יצא ממנו. קל לבצע השוואות בין העובדים השונים וכן השוואות חודשיות של שעות העבודה של העובד עצמו.
שינוי נוסף שחל עם הזמן הוא, שימוש בשעון נוכחות ביומטרי. במקום להדפיס כרטיס או לדפוק כרטיס, כפי שהיה מקובל בעבר, הרי שכיום אפשר להשתמש בזיהוי אצבע. מניחים את האצבע במקום מסוים וכך ניתן לקבוע מתי העובד הגיע ומתי הוא יצא. זה הרבה יותר מקשה על עובדים שרוצים לעבוד על המערכת ומדפיסים כרטיס דרך עובד אחר. ניתן למצוא עוד שורה של שעוני נוכחות משוכללים שמונעים אפשרות כזו.