שלבים להקמת מיזם
לקחת רעיון ולהפוך אותו לעסק שמייצר הכנסות, זה תהליך לא פשוט אבל בהחלט אפשרי. ישנם כמה שלבים לעבור לפני שהמיזם קורם עור וגידים, מהם השלבים וכיצד צולחים את התהליך? כל התשובות בכתבה שלפניכם.
איך מתחילים?
הפיכת רעיון למיזם דורשת לא מעט השקעה והקרבה, אז נכון, צריך לקחת סיכון אבל במידה ותצליחו לקדם את הרעיון שלכם, תוכלו לגרוף רווחים ולהצליח. לפני שתתחילו בתהליך מוטב שתבררו מול עצמכם אם אתם באמת מוכנים להיכנס לתהליך שכזה. מדובר בהשקעה שיכולה להימשך לאורך שנים ולגבות מכם זמן איכות משפחתי ואישי וגם לא מעט כסף. החלטתם ללכת על זה? מעולה. הדבר הבא שתצטרכו לברר הוא בנוגע לעולם התוכן של התחום בו עוסק המיזם, לרבות קהל היעד והמגמות השונות בתחום. אתם חייבים ללמוד את התחום לעומק, להכיר את המתחרים, להבין את הצרכים של קהל היעד שלכם ולוודא שאכן תוכלו להעניק לצרכנים השונים את המוצר הטוב ביותר. יתרה מזאת, תהליך פיתוח מיזם טומן בחובו לא מעט שלבים, כשבניהם גם מכירת המיזם ושיווקו למשקיעים שונים, ללקוחות ולעובדים שיאמינו במוצר שלך.
מגבשים רעיון למיזם!
על מנת שתוכלו להפוך את הרעיון שלכם למיזם שמייצר הכנסות, כדאי שתכינו תכנית עסקית מפורטת הכוללת לוחות זמנים, מטרות, יעדים ואג'נדה במידה ויש. ציינו בתוכנית העסקית את כל האלמנטים שנחוצים לכם בכדי לפתח את המיזם, לרבות גיוסי כספים ואנשי מקצוע הכרחיים. התכנית העסקית תיתן לכם נקודת מבט בנוגע להכנסות שאתם יכולים לגרוף מהמיזם והכספים שתצטרכו לגייס ולהשקיע בו.
בררו אם אתם זקוקים לרישיונות מסוימים בכדי להתחיל לעבוד על המיזם ואיך תגדירו אותו מול הרשויות, האם זה יהיה עוסק מורשה, חברת שותפות, חברה בע"מ וכו'.
מתחילים לפתח את המיזם!
לאחר שגיבשתם רעיון, העמקתם את הידע בנוגע לתחום בו המיזם עוסק, גייסתם כוחות נפשיים ובניתם תכנית עסקית, זה הרגע להמשיך לשלב הבא. כעת, מוטב שתבחרו אם להתחיל לגייס כספים עבור המיזם או להתחיל לפתח את המוצר. גיוס כספים עבור הפרויקט שלכם יכול להיעשות במגוון דרכים, כמו באמצעות קול קורא, הלוואה מהבנק או מימון של תורמים בעלי אג'נדה זהה לשל המיזם. כדאי לקחת בחשבון שלא תמיד מומלץ לגייס את כל הכספים הנחוצים כבר בהתחלה, אלא רק חלק מהם (מימון ראשוני), ולאחר שהמוצר יתחיל להתקדם ולהתפתח, תוכלו לגייס כספים נוספים שישמשו אתכם בתהליך. אבל לפני שאתם פונים לשלב גיוס הכספים מתורמים ומשקיעים שונים, רצוי שתשקיעו גם מכספיכם, זה מראה על רצינות ועל כוונות חיוביות כלפי המיזם. כך תוכלו לשכנע משקיעים שונים לסייע לכם לפתח את המוצר ולהשקיע בו. כשהמוצר מתחיל להתקדם, המיזם צומח ומכניס הכנסות לפרויקט, זה הזמן לגייס צוות עובדים מקצועי שיעבוד על המוצר במלוא המרץ.
המיזם יציב וההכנסות גדלות
כשפיתוח המוצר מתקדם, השיווק עובד נהדר ואתם מצליחים לגרוף רווחים, כדאי להתחיל לייעל את המערכת ולהפוך אותך לפונקציונלית ורווחית כמה שניתן, עד להתייצבותו של הפרויקט. לעיתים היזמים ירצו להתפתח ולהמשיך לגדול ולעיתים יעדיפו להשקיע ולהתמקד במיזם עצמו. כך או כך, אם הגעתם לשלב הזה, כנראה שאתם מנהלים ארגון עסקי שהצליח להתברג בשוק.
הפיכת רעיון למיזם היא תהליך הכולל לא מעט שלבים. החל מהכנת תכנית עסקית, גיוס משאבים, הקמת צוות עובדים מקצועי ועד להתייצבותו של העסק. רצוי שלא להקל ראש בתהליך ולצעוד בשביל צעד אחד צעד, תוך שימת לב לפרטים הקטנים – רק כך תוכלו לצלוח את התהליך ולהפוך את הרעיון שלכם למיזם מצליח.