בארץ יש פקודת תקן בטיחות בעבודה מכל מפעל ובית עסק שמגדיר ומפרט את כל הדרישות והמחויבות של בטיחות במקום העבודה, כמו כן, יש את חוק ארגון ופיקוח שמגדיר את סוג האנשים ובעלי המקצוע שהם ממונים ואחראים על המלאכה ולשגרת בטיחות תקינה בכל ארגון.

המטרה בראש ובראשונה היא לשמור על בריאות העובדים וביטחון של כל עובד ועובד ובנוסף לזאת למנוע גם נזק כלכלי שיכול להתרחש בנזקים של חוסר עמידה בכללים ובנהלי הבטיחות בעבודה. החוק מטיל את כל האחראיות של שלום העובדים ובריאותם בעבודה על המעסיקים ועל אלה שמפעילים את המנגנון האכיפה והענישה על מנת להבטיח את זה שהם פועלים לפי חוק ומטמיעים בכל מקום עבודה, אמצעי בטיחות כשרים והולמים.

פעילויות בנושא בטיחות בעבודה 

 בגלל חשיבות הנושא וההפנמה עד כמה נושא זה נחוץ בכל מקום עבודה לרבות מפעלים ובנייה, המדינה מממנת מטעמה מגוון של פעילויות וגם אנשי הסברה ומדריכים בנושא, גם במקומות העבודה עצמם וגם בקרב כל האוכלוסייה בארץ.

אינטרס של כולנו

הקפדה על בטיחות במקום עבודה היא מניע של כל חברה, ארגון ובית עסק בכל תחום, גם אם מדובר בתחום תעשייה או בניין , רפואה או חקלאות או בכלל בתחום ההיי טק וכל עבודה משרדית כזו או אחרת. באמצעות אותם חוקים ונהלים יהיה ניתן למנוע מגוון של נזקים לבני אדם, לרכוש, נזקים כלכליים ואפילו מקרי מוות, ולהגן בצורה מקסימלית על עצמנו, על העובדים והארגון.

תקנות שמחייבות ביצוע

 בסופו של דבר כל השקעה כזו תחזיר את עצמה והיא תהיה רווחית ונכונה עבור כל ארגון או בית עסק. ובשל כך דאג המחוקק לחוקק חוקים ולתקן תקנות בכדי להבטיח התנהלות בטיחותית ושגרה שאינה מהווה סכנה בארגונים השונים. בחלקם יהיה ביצוע של תכנית בטיחות לפי תקנה שנכנסה לתוקפה כבר לפני 3 שנים והיא דורשת ביצוע ועשייה פרו-אקטיבית וגם הכנת תשתית בטיחות בעבודה שמנוהלת לפי ההשקפות המקובלות ובהתאם לתקנות הבטיחות הכלל עולמי.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *