תביעות פנסיה – איך זה עובד?
תשלום פנסיה הינו תשלום חודשי אשר מועבר בחלקו מהמעסיק ובחלקו השני מועבר מהעובד אל קרן שנצברת לזכותו העתידית של העובד, ובכך בגיל פרישתו של העובד תשמש הקרן לפרנס אותו עד יומו האחרון. קרן זאת נועדה להבטיח לו חיים נורמטיביים וכלכליים בטוחים שיוכלו לפרנס אותו בכבוד.
לעיתים מגלה לדאבונו ולמרבה הפתעתו העובד כי קרן הפנסיה שחשב המובטחת לו, אינה קיימת וכי המעסיק החליט לקצץ בקרן הפנסיה שלו ומיאן להפריש את הסכומים שמגיעים לעובד לפי החוק.
במקרים חמורים יותר מגלים עובדים שהכספים שהופרשו גם מטעמו, שנלקחו ממשכורתם גם הם נעלמו, ובמקרים כאלה חובה לתבוע את קרן הפנסיה מהמעסיק. אז איך תובעים את הפנסיה?
הפרשת פנסיה הינה חובת המעסיק
ראשית כל, חשוב לדעת כי תביעת פנסיה הינה חובת המעסיק וכאשר המעסיק איננו מפריש את הסכום שהוא התחייב או חייב להפריש לקרן הפנסיה של העובד או אינו עומד בחובתו על פי חוק ולכן ישנה עילה לתביעה. לכן העובד יכול להגיש תביעה גם כנגד המעסיק וגם נגד פוליסת הביטוח וכנגד קרן הפנסיה וזאת עבוד התקופה שהמעסיק לא העביר את ההפרשות שהיה אמור להעביר.
תביעה על אבדן זכויות פנסיוניות
מלבד התביעה שיש להגיש נגד המעסיק וקרן הפנסיה יש להגיש גם תביעה על אבדן זכויות פנסיוניות. במקרים בהם העובד איבד את הזכויות הפנסיוניות חשוב לציין כי העובד יכול להגיש תביעה גם על אבדן זכויות פנסיוניות. תביעה זאת תוגש על אבדן הריביות אשר העובד איבד עקב העדר ההעברות שהמעסיק איבד בכך שלא העביר כספים. ולכן יש לבדוק את הנושא מול עורך דין פנסיה ולהגיש תביעה על סך אבדן זכויות אלה.
הסכם קיבוצי למען העובדים
חשוב לדעת כי כיום קיים הסכם קיבוצי בנוגע לזכויות פנסיוניות שקיים למען העובדים. ההסכם חל משנת 2008 והוא הפך את הפנסיה לחובה עבור כל העובדים במשק. הסכם זה מחייב את כל המעסיקים להעביר פנסיות לעובדים שלכם ובכך לאפשר לכלל העובדים בישראל לצאת לפנסיה ולחיות חיים נורמליים ולא בעוני. בכך אם המעסיק אינו משלם את הפנסיה ניתן לתבוע אותו ובגדול.