מבנה תלושי שכר לפי חוק
אחד הדברים החשובים שעובדים בכל מקום צריכים לדעת הוא: כיצד תלוש השכר שלהם בנוי, וממה התשלום מורכב.
תלוש השכר הוא כזה שבאמצעותו ניתן לדעת מהי משכורת הברוטו והנטו שמקבלים, מהן ההורדות הקבועות ומהן הזכויות של העובד.
אז מהו מבנה תלוש שכר?
מבנה תלוש שכר הינו מבנה קבוע שכל מעסיק עליו להעניק לעובד שלו על פי החוק, כאשר מעסיקים שלא מפרטים את מבנה התשלום והמשכרות, צפויים לעונשים בקבועים בחוק.
תלושי שכר עליהם להכיל בראש ובראשונה את כלל הנתונים האישיים של העובד, כאשר בתלוש כתוב מספר זהות העובד, סטטוס משפחתי, שם קופת החולים ועוד.
לאחר מכן בתלוש מופעים נתוני ההעסקה שמסבירים מהו היקף המשרה ומהו השכר שנקבע מול העובד.
עוד בתלושי שכר חשוב למצוא תאריך התחלת עבודה, אחוז המשרדה תפקיד ועוד, תוך ציון קוד מס, דרוג מול מס הכנסה ופירוט תשלומים מלאים של התשלום, תיאור התשלום, תעריפים, אחוזים ועוד.
בתלוש המשכורת חשוב שיופיע ותק העובד, פירוט תשלומי משכורות, חופשות, תשלום נסיעות ופירוט שכר הבסיס. אם אתם עובדים גם על אחוזים, חשוב לשים לב כי האחוזים מפורטים בשכר החודשי.
בתלוש שכר סטנדרטי יופיעו גם שלל הניכויים מהמשכורת החודשית שכוללים ניקויי חובה אל קרן פנסיה, תשלומים לביטוח לאומי, הפרשות לביטוח בריאות, מס הכנסה ועוד. בנוסף יופיעו ניכויים והפרשות חובה לקופות גמל.
למה צריך לשים לב בקבלת תלוש המשכורת?
כאשר אתם מקבלים תלוש משכורת עליכם לשים לב כי הכל מפורט בתלוש, החל מהשכר, הניכויים על השכר, ימי חופשה שמגיעים לכם, ימי מחלה ודמי הבראה.
תלוש המשכורת עליו להיות כזה שמפרט גם את ההפרשות לקרנות פנסיה וזאת על מנת שבהגעתכם לגיל השלישי תוכלו לקבל את דמי הפנסיה שצברתם בתקופת העסקתכם.
כיצד בודקים אם התלוש תקין?
על מנת לבדוק כי כל הפרטים שתלוש המשכורת שלכם תקינים, מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון שיכול לבדוק את תקינות התלוש, או עם הנהלת החשבונות של החברה שבה אתם עובדים. בכך תוכל להבטיח את הזכויות שלכם כעובדים במשך כל תקופת העסקתכם.