שימוש במשרדי חקירות הוא דבר שנדרש מעת לעת אומנם לא מדובר בדבר שכיח, אנחנו לא בהכרח נשכור את שירותיו של המשרד בכל הזדמנות, אך אנחנו כן נידרש לשירותיו עבור צרכים שונים, בין אם זה באופן אישי ובין אם זה באופן מקצועי, עסקי.
לפני שנציג כמה דוגמאות לשימוש במשרדי חקירות, חשוב לציין מה ההבדל בין משטרה למשרד חקירות ומתי בדיוק אנחנו נידרש לשירותי משרד חקירות באופן כללי.
בעיקרון, אנחנו נפנה למשטרה בכל פעם שהתבצעה עבירה על החוק, בכל פעם שאנחנו מרגישים מאוימים או חושדים שבוצעה עבירה מסוימת שפגעה בנו באופן אישי או עסקי. מעבר לכך, המשטרה תפעל כאשר קיים חשד לביצוע עבירה.
לעומת זאת, אנחנו נפנה למשרדי חקירות בשני מצבים עיקריים. הראשון, כאשר אנחנו רוצים לגלות מידע, השני, כאשר יש לנו חשד לביצוע עבירה, אך אנחנו לא יכולים לקרוא למשטרה מאחר והיא לא תפעל כל עוד אין לנו ראיות בעניין. במובן הזה, משרד חקירות יבצע את השלב המקדים, בטרם החומר יעבור למשטרה.
באילו מקרים נפנה למשרד חקירות
ישנן מספר דוגמאות למקרים בהם נרצה לפנות אל משרד חקירות. למשל, אם אנחנו במערכת יחסים ויש לנו חשד שבן או בת הזוג בוגדים בנו, אז נפנה לחוקרים שיעקבו וישיגו לנו מידע אמין בנושא. כמו כן, אנחנו מחפשים בן משפחה מסוים שנעלם או בן משפחה שאנחנו לא מכירים אך יודעים על קיומו. הרבה פעמים במקרים של גירושים, שוכרים חוקרים פרטיים בשביל לקבל מידע מה הצד השני עושה, מה הוא מסתיר, מה הוא מתכנן.
מבחינה מקצועית, נשכור את שירותיו של חוקר פרטי בשביל לבדוק חשדות למעילות וגניבות בעסק, לקבלת מידע על עובדים לפני ששוכרים אותם לעבודה או בשביל לקבל מידע עסקי על מתחרים.
0 Comments