איך להוציא רישיון יצרן לעסק?

רישיון יצרן

רישיון יצרן

מפעלים ועסקים העוסקים בתהליכים הקשורים לייצור מזון, חומרי גלם לתעשיית המזון ותהליכים הקשורים לאריזת מזון, מחויבים לבריאות הציבור על פי חוקי מדינת ישראל.  זהו תהליך מורכב הכולל מילוי שורה של דרישות המפורטות בחוק ההגנה לבריאות הציבור, כולל הצורך בקבלת רישיון יצרן לעסק.

הוצאת רישיון יצרן במשרד הבריאות הוא תהליך מורכב וארוך בו נדרש המפעל לבסס תהליכי ייצור אשר עומדים בדרישות המחמירות בליווי מקצועי של טכנולוג מזון ותברואן מוסמך כדי להשיג רישיון יצרן לעסק.

רישיון יצרן הוא האישור שהמפעל יציג בפני לקוחותיו והוא יהווה מסמך המעיד שקיימת בקרת איכות על תהליכים תקינים לייצור מוצרים איכותיים.

מה כולל התהליך להוצאת רישיון יצרן?

  • הוצאת רישיון עסק ברשות המקומית. לפני שפונים למשרד הבריאות להוצאת רישיון יצרן צריך לפנות בבקשה להוצאת רישיון עסק ברשות המקומית שבתחומה העסק פועל. לבקשה יש לצרף אישורים ומסמכים המציגים את תוכנית המפעל בכתב שהוכנה על ידי טכנולוג מזון. הרשות המקומית מבצעת ביקורות ובדיקות ומנפיקה לעסק רישיון. על מנת לקבל רישיון עסק יש צורך באישורים מצד גורמים נוספים, כגון: משרד לאיכות הסביבה, כיבוי אש, משטרה ועוד.
  • פניה למשרד הבריאות לקבלת רישיון יצרן. כאשר בידי המפעל רישיון עסק הוא יכול להגיש בקשה למשרד הבריאות להנפקת רישיון יצרן בצירוף כל התוכניות שהכין טכנולוג המזון לקראת תהליך הוצאת רישיון העסק.

המפעל חייב לעמוד בכל הדרישות המחמירות של התקנים הנדרשים על ידי משרד הבריאות. הוא צריך לפעול לגיבוש תהליכי הייצור בהתאם לנדרש, בליווי טכנולוג מזון המתמחה בתהליכי הייצור בתעשיית המזון.

  • הגשת מסמכים למשרד הבריאות. המפעל אמור להגיש מספר מסמכים ותוכניות אשר כוללים בין היתר את הפרטים הבאים:
    • תוכנית של אזור המפעל
    • תוכנית אינסטלציה ותהליכי ניקיון.
    • סידור פנימי של המפעל המציג את האגפים השונים ואת מיקום המכונות והציוד.
    • נספח ייצור הכולל רשימת המוצרים שעומדים לייצר במפעל, דרך הטיפול בחומרי הגלם בתהליך הייצור, אחסנת המוצרים וחומרי הגלם, כמויות מקסימליות מתוכננות לייצור, מספר עובדים בייצור, ניהול הסיכונים בתהליכי הייצור ותרשים זרימה.
  • ביקורת של משרד הבריאות. משרד הבריאות יערוך בדיקות להתאמת המבנה לתהליכי הייצור ולתפוקה המתוכננת ויערוך בדיקת איכות והיגיינה לדגימות מזון.
  • הנפקת הרישיון. לאחר סיום התהליך ינפיק משרד הבריאות רישיון יצרן לעסק שיהיה תקף למשך שנתיים.

יתרונות לליווי מקצועי בתהליך

מלבד העובדה שרשויות החוק מחייבות מעורבות של טכנולוג מזון או תברואן בתהליכי הוצאת הרישיונות, יש מספר יתרונות חשובים בקבלת ייעוץ מקצועי ממומחים בתחום. יועץ מקצועי בקיא בתהליכי ייצור, בתקנים ובכללים של הרשויות ושל משרד הבריאות. מתוקף תפקידו הוא מכיר את ההנחיות והוראות באופן מעמיק והוא מתעדכן בשינויים בחקיקה ובאופן אכיפת החוקים.

ליווי מקצועי מתאים יכול לסייע בשלב מוקדם של תכנון המפעל ותהליכי הייצור שבו. בהמשך, במהלך הניהול השוטף, הוא עשוי לסייע למפעל לייעל את התהליכים ולחסוך בעלויות לאורך זמן.

כמו כן, יכול איש מקצוע לקצר זמנים בדרך לקבלת רישיון יצרן וככל הידוע – זמן הוא כסף.

לסיכום, רישיון יצרן לעסק חיוני למי שרוצה להפעיל עסק לייצור מזון. התהליך לקבלת הרישיון, ארוך ומורכב וכרוך בהכנה מדוקדקת של מסמכי הבקשה על מנת שהעסק יוכל לקבל את הרישיון הנכסף ממשרד הבריאות ולהתחיל בתהליך הייצור. כמובן כי ניתן להסתייע בגורמים מקצועיים אשר מלווים בעלי עסקים בדרך להשגת הרישיון הנכסף. גורמים אלו יכולים להקל מאוד בכל תהליכי הבירוקרטיה ולספק לבעל העסק כלים נוספים לאופטימיזציה וייעול התכנית העסקית.

אינטרנט וטכנולוגיה בית הכנסה נוספת נדל"ן ומשכנתא עסקים ועבודה פיננסים - כללי צרכנות חכמה שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חברות מיתוג – הדרך הבטוחה להצלחה של העסק שלכם
בשעה טובה, הגיע הרגע שתמיד חלמתם עליו. חתמתם על הטפסים, הזמנתם פנקס חשבוניות ופתחתם את העסק שלכם. כעת...
קרא עוד »
דצמ 25, 2019
יתרונות של תוכנה למסחר בשוק ההון
כל דבר היום אפשר לעשות דרך המחשב, אז למה שלא נשתמש בתוכנה למסחר בשוק ההון ונבצע את כל המסחר דרך המחשב?...
קרא עוד »
ספט 14, 2017
הסכם ממון – סוגיות עיקריות
הסכם ממון הוא נושא שפעמים רבות עולה עוד לפני החתונה. מצד אחד קיים חוק ומצד שני בכל זאת יש לא מעט פעמים...
קרא עוד »
יול 04, 2016