איך בוחרים סורק ברקודים
עסקים רבים זקוקים לבר קוד בעיקר כאשר הם עוסקים בניהול מלאי גדול במיוחד. מכשיר הבר קוד מסייע לצמצם את זמן העבודה, לבצע ספירות מלאי בצורה טובה יותר, ולהפוך את כלל העבודה והמשימות לקלות יותר אך עם זאת, גם מדויקות ואמינות.
מהו קורא הבר קוד?
קורא בר קוד הוא מכשיר שהומצא בשנות הארבעים על ידי ג'וזף וודלנד וברנרד סילבר בשנת 1948, ופותח על ידי חברת IBM בשנת 1971 , תוך שמטרתו העיקרית של הברקוד היה כשיטה שפותחה במטרה לאפשר קריאה אוטומטית של תווית המוצר בעיקר במקומות בהם יש המון מוצרים כמו חנויות או ספריות.
גם אז וגם היום, העבודה עם ברקוד נחשבת יעילה יותר. עבודה עם ברקוד מייעלת את העבודה במקומות שבהם יש לבצע מספר רב של קריאות. כיום הברקוד מופעל במהירות על ידי סורק שמזהה אלמנטים באמצעות קריאה של קוד דיגיטאלי הנמצא על החפצים. הברקוד שמזהה את הקוד של כל מוצר מציג בקריאה מידע על המוצר עצמו.
היכן משתמשים בסורק ברקודים?
בשנים האחרונות אין כמעט עסק, ארגון או חברה שלא משתמשים בברקודים וסורקי ברקוד על מנת לתפעל את הניהול מלאי השוטף של המוצרים. סורקי ברקוד נפוצים בעיר בתעשיית המזון, הביגוד, הייטק, התרופות ועוד. בימינו משתמשים בברקודים אפילו בבתי חולים על מנת להקל על הפעילות השוטפת של המקום.
איך בוחרים סורק ברקודים?
מאז המצאת הברקוד, החלו חברות רבות לייצא סורקי ברקודים באיכויות שונות. כיום ישנם שלושה סוגי עירקיים של סורקים:
סורק ברקוד המופעל על ידי לייזר .
סורק ברקוד המופעל על ידי אור.
סורק ברקודים המבצע קריאה ומופעל באמצעות חיישנים.
על מנת לבחור את סורק הברקוד המתאים לכם מכל – חשוב להתאים את הסורק לשימושים שלכם.
לחנויות למשל, יתאים סורק ברקוד ידני הקל לתפעול והוא מבצע קריאה מהירה. עם זאת סורק זה פחות נפוץ וזאת בשל היותו נייד ולא נייח.
בתחום התעשייה ניתן למצוא יותר שימוש בסורק ברקוד תעשייתי. סורק זה הינו נייח ומבצע סריקות בצורה טובה. סורק ברקוד מסוג זה פועל באמצעות קרני לייזר אדומות הסורקות את הברקוד באופן מדויק ומהיר.
כיצד משתמשים בסורק?
על מנת להשתמש בסורק כי שיש לעשות הוא לסרוק באמצעות הסורק את פסי הברקוד של המוצר. לאחר הסריקה יתקבל על המידע הדרוש על המוצר שיועבר אוטומטית למחשב או למסוף. הסורק מעולה למכירת מוצרים, ספירת מלאי, זיהוי המוצרים ועוד.