אין זה חדש כי כאשר אנו פונים ומציעים את עצמנו למשרה חדשה, אנו משקיעים זמן, אנרגיה ומאמצים רבים בכתיבת קורות החיים שיתאימו כמובן למשרה עצמה ויאפיינו אותנו בדרך הטובה ביותר, דרך שתוביל את מנהל/ת כוח אדם לזמן אותנו לריאיון עבודה.
במקביל לכתיבת קורות החיים, עלינו פעמים רבות לנסח מכתב מקדים, מכתב נלווה שלמעשה יעורר עניין ויוביל לפתיחת מסמך קורות החיים. מטרת המכתב הינה להציג התרשמות כללית ובכמה מילים לתאר את עצמנו, את היכולות שלנו, את הכישורים והניסיון הרלוונטי לתקפיד. בדומה לקורות החיים, גם מכתב זה חייב לבלוט ולעורר עניין. אז הנה כמה טיפים מבית אולג'ובס לכתיבת מכתב מקדים לקורות החיים שלכם.
- הימנעו ממכתב כללי – מומלץ שלא לכתוב מכתב מקדים כללי לכל המשרות להן אתם מציעים את מועמדותכם. ההמלצה של אולג'ובס הינה לנסח מכתב מקדים לכל מעסיק בנפרד, ממש כמו שמומלץ לבצע התאמה בין מסמך קורות החיים למשרה הספיציפית לה אתם ניגשים.
- פתיחת המכתב – בפתיחה כדאי מאוד להציג במשפט אחד קצר מדוע את פונים ומציעים את עצמכם למשרה זו. יש לשלב במכתב המקדים את הכישורים וההתנסויות שלכם בשנים האחרונות מה שלמעשה יראה התאמה למשרה. דברים שאינם רלוונטים, ממש כמו בקורות החיים, יש להשמיט.
- כישורים – חשוב וכדאי לציין את הכישורים שלכם, כאלה ש״יתפסו״ את עיני המעסיק או המראיין.
- סיום – סיומו של המכתב חשוב מאוד, כדאי לסיים בהבעת רצון ליצירת קשר המשכי כלומר זימון לריאיון אישי.
- אורך ונוסח – נוסח המכתב חייב להיות אחיד מצד אחד ומצד שני כאמור להיכתב בצורה ספיציפית עבור הארגון והמעסיק אליהם המכתב מיועד. חשוב להקפיד שהמכתב איננו ארוך יתר על המידה, שכן מיד לאחר קריאתו צפוי המעסיק לעבור גם על מסמך קורות החיים שלכם. פסקה אחת בהחלט מספיקה.
- מטרה – מטרת המכתב הינה לתאר בכמה משפטים את הניסיון המקצועי שלכם ולהסביר מדוע אתם מתאימים למשרה עצמה.
- מקוריות – מומלץ שלא לחזור על מה שכבר נאמר בקורות החיים במילים אחרות אלא לנסות ולהעמיק במכתב זה את קורות החיים ולציין את הדברים בצורה מדויקת יותר.
בנוסף, כאשר אתם שולחים את המכתב באתרי דרושים כמו אולג'ובס, מומלץ שלא לצרף אותו בקובץ נפרד לקורות החיים אלא לכתוב את המכתב בגוף המייל או בפנייה עצמה. זה המקום לפנות למעסיק באופן מעט יותר אישי ומעט פחות רשמי נצלו את המקום הזה לטובתכם.
0 Comments