אינטליגנציה רגשית באה לידי ביטוי בכך שאדם יכול לשלב בין השכל לבין הרגש בצורה הטובה ביותר.

יש כאלו שטוענים שאינטליגנציה מסוג זה נרכשת, אחרים שהיא מולדת ויש כאלו שטוענים שכל אחד נולד עם רמה מסוימת של אינטליגנציה ובמהלך חייו הוא יכול להעלות את רמת האינטליגנציה שלו ולהשתמש בה למטרת השגת מטרות שונות בחיים. במאמר זה נגולל בפני הקוראים מה הקשר בין עסקים מוצלחים לאינטליגנציה רגשית.

הטיפים מאת מיכאל עזריה, שמעביר סדנאות לאינטליגנציה רגשית לעסקים ובכלל.

סדנאות לעסקים

אימון אישי למנהלים

בתקופה האחרונה ניתן לראות מודעות רבות שמפרסמות אימון אישי לאנשי עסקים בשיטת האינטליגנציה הרגשית וסדנאות למנהלים ובכירים בעלי משרות שונות בתחום. אם כך נשאלת השאלה: מה הקשר בין השניים?

התשובה היא 'כמעט הכל'. האינטליגנציה הרגשית של המנהל היא זו שתוביל אותו להבין את כוונת העובדים שלו ולהגיע להחלטה לגבי שיטת הניהול המתאימה ביותר לעובדים אלו. חשוב לקחת בחשבון שיש סגנונות ניהול שונים ופעמים רבות מנהלים עומדים בפני השאלה איזה סגנון ישרת אותם בצורה הטובה ביותר. כאן, אימון אישי שיעזור לכם להבין מהם סגנונות הניהול הקיימים ואיזה סגנון הוא זה שמתאים לצוות העובדים שלכם ולמטרה העיקרית במקום העבודה שלכם, הוא זה שיוביל אתכם להצלחה עסקית, אם הכוונה היא לתקשורת אישית פורה, הצבת מטרות ריאליות לעובדים ולכם והגעה אליהן ועוד.

 

כלים למנהלים – כלי האינטליגנציה הרגשית

  • ניהול זמנים– ניתוח ניהול הזמן שלכם בעבודה, ניתוח בעיות שונות בתכנון הזמנים שלכם ומציאת דרך יעילה יותר, אם על ידי קביעת סדר עדיפויות שונה בניהול הזמן ואם על ידי האצלת סמכויות וקביעת מטרות על ציר זמן ספציפי.
  • קבלת החלטות– המנהל ילמד כיצד לזהות קבלת החלטות מוטעית. הוא ילמד כיצד הוא יכול לקבל החלטה גם אם הדברים אינם בטוחים במאת האחוזים.
  • קונפליקטים ופתרונם– איתור מנגנוני ההגנה האוטומטיים של המנהל ואלו שיוצרים את הקונפליקט והתרת הסבך.

 

האינטליגנציה ועולם העסקים

ניתן להשתמש באינטליגנציה רגשית בעולם העסקים על מנת להצליח ולהבין את האדם שמולכם, את אנשי הצוות שלכם, לבצע את החיבור הנכון בין ההיגיון הניהולי לתחושה שיש לכם לגבי העובד או לגבי החלטה עסקית חשובה ועוד. בשנים האחרונות מושם דגש רב על כל הקשור אל היכולת לתקשר בסביבת העבודה והיכולות הרגשיות של המנהל. ככל שרמת האינטליגנציה הרגשית תהיה גבוהה יותר כך התקשורת הארגונית והבינאישית של המנהל תהיה טובה יותר, ניהול הזמנים שלו יהיה יעיל יותר והוא יצליח להעלות את המוטיבציה בקרב עובדיו.

 


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *