מערכות היחסים בין הלקוחות לצוות הארגון עשוי להיות לעיתים לוקה בחסר, בין אם מדובר על שירות שאינו אידאלי עבור הלקוח או שיח שמתנהל באופן שגוי. סגנונות התקשורת השונים יכולים לגרום לארגון לעבוד באופן פונקציונלי יותר, לגייס עובדים איכותיים ולהועיל לחברה הן ברמה התקשורתית והן מבחינת ההכנסות (לקוחות מרוצים = כסף). האם אי פעם חשבתם איך משפיע אופן השיח שלכם על הלקוח? ובכן, ישנם 4 סגנונות תקשורת שכדאי שתכירו.

סגנונות תקשורת לעסקים

מהם סגנונות תקשורת?

סגנונות תקשורת הם 4 דרכים להתנהלות תקשורתית מול אנשים. השימוש בסגנונות תקשורת במהלך השיח עם הלקוח עשוי להיות אלמנט חיוני לעסקים רבים. מדובר באפשרויות שונות לנהל מערכת יחסים תקשורתית עם אדם אחר, שכן, המסר והמידע המועבר אליו חייב להתאים לאופיו ולאופן חשיבתו. המטרה שלכם היא לאבחן את האדם שמולכם ולזהות אלמנטים בולטים באופיו, כך תוכלו להתאים את סגנון התקשורת הרלוונטי, שיסייע לכם לסגור עסקאות. אגב, סגנונות התקשורת מתאימות גם להתנהלות בין מנהלים לעובדים.

בכדי להתנהל מול לקוח או עובד, אנחנו זקוקים לעיתים למתווך מסוים. התיווך יכול להיעשות על ידי התכתבות בSMS, שיחות טלפון ויתר פתרונות התקשורת לעסקים. זה לא משנה אם השיח מתנהל באחד האמצעים הללו או פנים מול פנים, זאת מאחר וסגנונות התקשורת צריכים להתקיים בכל שיח בין השניים.

4 אפשרויות להתנהלות מול הלקוח

בכדי לנהל שיח מותאם ללקוח, רצוי להכיר את 4 האפשרויות העומדות בפניכם. האפשרויות האלה למעשה מדמות את סוגי הטיפוסים הקיימים בעולם: המשימתי, האנליטי, החברתי והתומך. לאחר שתזהו ותאבחנו את הלקוחות שלכם לפי האפשרויות שצוינו מעלה (ויפורטו בהמשך), תוכלו לדעת כיצד לגשת אליהם, איך מומלץ להציע להם את שירותיכם ולחזות את אופי המעורבות שלהם בשיח.

המשימתי (המניע)

אדם המאופיין כאדם משימתי יהיה לרוב ממוקד מטרה. הוא שאפתן ומעוניין לבצע את משימותיו באופן המיטבי. בדרך כלל מדובר באנשים בעלי נטייה להנהיג כמו גם בעלי ביטחון עצמי גבוה. הם שמים את המטרות לנגד עיניהם ופועלים בכדי להגשים וליישם אותם בהקדם האפשרי. לרוב, האדם המשימתי יקבל החלטות במהרה, זאת הודות לביטחון העצמי הגבוה שלו והרצון להתקדם במשימה. כמו כן, אנשים המשתייכים לקטגוריה זו, מאופיינים באחריות יתרה, תמיד ידאגו לשים לב לדברים החשובים ויש להם נטייה לנהל פרויקטים ומשימות באופן טבעי.

האנליטי (מנתח)

אנשים מסוג זה, הם בדרך כלל האנשים שנוטים לחפור בכל משימה בכדי לנתח אותה עד לפרטים הקטנים. הם תמיד מחושבים ולא פועלים במהירות או מקבלים החלטות פזיזות (זאת בשל העובדה שהם מרגישים צורך לאסוף את כל המידע הנחוץ בטרם קבלת ההחלטה ולעיתים גם לאחריה). הם לא נוטים ליזום ולעיתים אף יחכו עד לרגע בו יפנו אליהם בכדי להתחיל לפעול.

התומך (רגשי)

הטיפוס התומך הוא לרוב יהיה אדם מגשר, כזה שנמנע מסכסוכים. אנשים המשתייכים לקטגוריה זו יעדיפו להימנע מלקחת יוזמה במצבים חברתיים, ויעדיפו להיות העוגן של הצוות. הם תמיד יהיו נחמדים, סבלניים ואמפטיים כלפי סביבתם ולרוב ייענו ברצון לבקשות שונות מצד הסובבים אותם. הם מסוג האנשים שכולם אוהבים ומוצאים בהם אוזן קשבת, מעבר לזה הם לא תחרותיים, כך שנוכחותם לא מאיימת על אף אחד בסביבת העבודה.

החברתי (מבטא ומקדם)

מכירים את האנשים שתמיד מחפשים אינטראקציה עם אחרים? אז אלה הטיפוסים החברתיים. הם אנרגטיים ומלאי שמחת חיים, לכן תמיד מוקפים אנשים שרוצים לבלות בחברתם. הם ספונטניים וכיפים אבל יחד עם זה נוטים להיות דרמטיים ולהגזים בתגובותיהם. בשל התכונה האנרגטית שלהם, הם יכולים לקפוץ מנושא לנושא (או ממשימה למשימה) מבלי לבצע סריקה יסודית של הנתונים.

 

מזהים את הלקוחות שלכם בין הטיפוסים שצוינו מעלה? או את העובדים? נסו להתנהל מולם בצורה שמאפיינת אותם, כלומר מול אנשים חברתיים כדאי לוודא שביצעו את משימותיהם באופן יסודי או לחלופין, משימות בעלות דחיפות גבוהה, רצוי לתת לאנשים המשימתיים. הכירו את העובדים והלקוחות שלכם והשכילו להשתמש באופן אפקטיבי בארבעת האפשרויות לסגנונות התקשורת, כך תוכלו לגייס את האנשים הנכונים עבורכם ולהוביל את הארגון שלכם להצלחה.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *