למה לא לבנות חנות וירטואלית בקוד סגור
כפי שאנחנו יודעים, יש שני סוגים של מערכות קוד בעזרתן נהוג לבנות אתרים או אפליקציות. קוד סגור וקוד פתוח. הגולשים אולי לא תמיד ישימו לב לכך, אך יש הבדלים מהותיים בין שני הקודים.
מה ההבדל בין קוד סגור לקוד פתוח?
קוד במערכת סגור, זה אומר שרק מי שבנה את המערכת יכול להוסיף לה דברים, יכול לשדרג אותה, יכול לשנות את ההיבטים השונים שיש בה. הדוגמא הכי מוכרת לקוד כזה, היא המערכת של אפל IOS. מדובר על קוד של מערכת סגורה, כפי שסטיב ג'ובס דמיין שתהיה, מתוך כוונה למנוע מגורמים שונים להכניס אליה דברים שהוא לא התכוון שיהיו בה.
קוד במערכת פתוח, זה אומר שכל מתכנת יכול להכניס פ'יצרים ושיפורים למערכת. זה מאפשר לנו ליהנות מאינספור אפשרויות שונות, שלא חשבנו עליהן או שאין לנו את היכולת לפתח ולבנות אותן בעצמנו. הדוגמאות הטובות ביותר בהקשר זה, הן מערכות וורדפרס או מערכות אנדרואיד של גוגל. שתיהן מערכות פתוחות ולראייה, אנחנו יכולים לראות מתכנתים שונים יוצרים פ'יצרים שונים שאפשר לשלב במערכת.
קוד סגור – למה זה לא כדאי?
כעת עולה שאלה, מדוע משתלם לבנות חנות וירטואלית בקוד פתוח ולא בקוד סגור? יהיו שיטענו, אם אנחנו בונים חנות וירטואלית שתשרת אותנו, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להשתמש בקוד פתוח שכל אחד יכול לשלב פ'יצרים משלו. אך האמת היא שזה בדיוק ההיפך.
נניח ואנחנו מתחילים בבניית חנות וירטואלית לעסק, לא נרצה להיות תלויים במתכנתים של המערכת בשביל שיבנו לנו כל אלמנט, אנחנו נרצה שתהיה לנו אפשרות להכניס אלמנטים שונים בצורה נוחה וקלה, לעיתים מדובר גם באלמנטים שהמתכנתים שלנו בכלל לא יודעים כיצד לבנות. שימוש בקוד פתוח יאפשר לנו להשתמש ברעיונות שיכולים לעזור לאתר ואנחנו נוכל להתקין אותם בקלות.
יתרה מזו, אנחנו נוכל לשפר את האתר ולשנות אותו בצורה הרבה יותר פשוטה, יהיה לנו הרבה יותר לנהל אותו בין אם זה מהמחשב של העסק ובין אם זה ממקומות אחרים.
לסיכום, היום הרבה יותר חכם ונכון להשתמש במערכות קוד פתוח, בהנחה כמובן ומי שבונה עבורנו את האתר הוא מתכנת רציני ומנוסה. כאן אנחנו רוצים להמליץ על חברת אגאי שמתמחה בפיתוח מערכות עבור חנויות וירטואליות, בקוד פתוח כמובן.