ציוד למטבח המוסדי מגיע בצורות שונות. הסיבה לכך שאנו מציינים את המילה צורות, היא מכיוון שלא פעם מנהלים של מטבח מוסדי עושים את הטעות הנפוצה של להזמין ציוד שלא בהכרח מתאים לחלל המטבח שלהם.
יכול להיות שמדובר בשטח קטן מדי עבור כל המכשור, או ששקעי החשמל לא מתאימים מבחינת המיקום של הציוד שהוזמן, לכן השלב הראשון בבחירה של ציוד למטבח המוסדי הוא הבנה של החלל שיש לכם, ובניית תכנית לניצול מקסימלי של אותו חלל. הרי אתם לא רוצים שהעובדים שלכם בשיא הלחץ יתחילו להתרוצץ בתוך המטבח, יתקלו בחוטי חשמל שמשתלשלים על הרצפה או יבזבזו זמן בלהגיע מקצה אחד של המטבח לקצה השני בשביל מוצרים שונים שצריכים עמוד יחדיו, אך בגלל חשיבה לא נכונה ממוקמים עכשיו רחוק ובמיקומים בעייתים.
אז אחרי שהבהרנו את חשיבות ניצול המקום, נעבור על הציוד שכל מטבח מוסדי חייב.
מטחנת בשר- למה להזמין בשר טחון מספקים חיצוניים ולשלם יותר כשאתם יכולים להיות אחראים על הכמויות, הטריות ואיכות הטחינה? מטחנת בשר, במיוחד אם יש לכם מטבח מוסדי שמספק כמויות מזון גדולות חייב מטחנת בשר.
ארון לחיטוי סכינים- הסטרליזטור הוא מוצר חשוב מאוד. רק דמיינו מה קורה במידה ואתם משתמשים בסכין מסויימת לבשר נא או לדגים נאים ולאחר מכן משתמשים בדיוק באותה סכין כדי לחתוך משהו אחר ומישהי בהריון אוכלת את המנה הזאת? סכנה אמיתית.
מדיח- יעילות וניקיון הם שני דברים שהולכים יד ביד בכל הקשור למטבח מוסדי. מצד אחד אנחנו רוצים להיות כמה שיותר יעילים ומצד שני אנחנו רוצים לספק רמה גבוהה של ניקיון ואסטתיות. מה קורה כשנגמרים הכלים וממהרים לנקות באופן ידני צלח או כוס? מוציאים אותם החוצה עם כתמים מהסועד הקודם. עוגמת נפש כזאת יכולה להוביל למצב לא נעים.
לכן, כדאי מאוד שיהיה לכם מדיח כלים מקצועי שמספק את העבודה במהירות.
מעבד מזון- מיותר לציין, שכן מדובר במוצר טריוויאלי לכל מטבח, אך לפעמים הדברים הברורים ביותר הם אלו שקל לשכוח.
0 Comments