שערים חשמליים לחנייה – אילו שערים קיימים בשוק ומדוע משתלם להתקין אותם
עם השנים, ככל שסגנון הבנייה התשנה ונהיה יותר ויותר משוכלל, אנחנו יכולים למצוא הרבה יותר מבנים, הן מבני מגורים והן מבני מסחר ותעשייה, אשר מתוחמים בגדרות וכן כאלה שיש להם שערים חשמליים לחנייה.
ההיגיון שעומד מאחורי הקמת שערים אלו, הוא מאוד פשוט, למנוע אפשרות של כניסת כלי רכב לא מורשים לשטח וכן מעבר של אנשים פרטיים דרך החנייה אל מקומות אחרים. התפיסה כיום היא, שלא רק הבניין הוא שטח פרטי שיש למנוע אליו כניסה של אנשים זרים אלא גם אזור החנייה. בוודאי כשמדובר בחניונים של מבני מסחר, תעשייה ומשרדים וכן גם במבנים פרטיים.
הקמת שערים חשמליים לחנייה, כפי שאפשר להבין נועדו להקשות על כניסה של כלי רכב ואנשים זרים להיכנס אל שטח החנייה, ובכך להבטיח את ביטחונם של הדיירים וכן את תחושת הביטחון שלהם לגבי רכושם, בפרט לגבי כלי הרכב שלהם. תחושה זו באה לידי, הן בעובדה שהמבנה מתוחם בגדרות ושערים והן בכך שרק דיירי הבניין יכולים לפתוח את השער, הרי להם את השלט או את הקוד. מה שאומר, אם רוצים להבטיח באמת תחושת ביטחון, חייבים להימנע מלהעביר את השלט או את הקוד לגורמים שאינם גרים בבניין.
סוגים של שערים חשמליים לחנייה
אנחנו יכולים למצוא כיום סוגים שונים של שערים חשמליים לחנייה. בין היתר אנחנו יכולים למצוא, שער חשמלי שנפתח כלפי מעלה, שער הזזה לצדדים, שער שהוא למעשה מוט אשר עולה בצורות שונות כלפי מעלה, וכן שער שנפתח על ציר כלפי פנים או חוץ.
כל אחד מהשערים, כפי שציינו, נפתח באמצעות מנגנון מסוים אשר מי שמתגורר או עובד בבניין מחזיק בו. למשל, אנחנו יכולים למצוא שערים חשמליים אשר נפתחים באמצעות שלט רחוק, ובשנים האחרונות אנחנו יכולים למצוא שערים חשמליים שנפתחים באמצעות אפליקציית פלאפון מיוחדת. במסגרת אפליקציה זו, מקלידים קוד מסוים והוא פותח את הדלת. במקרה זה, ניתן לפתוח את השער גם מרחוק ולא חייבים להיות ברכב או להיות בקרבת השער.