במרבית הבתים בישראל היום, פינת האוכל כבר איננה חלק מהמטבח אלא היא עומדת בפני עצמה. מדובר על שינוי מהותי שהתחיל בשנות התשעים ואפשר לומר שהוא הושלם עם השנים. בעבר, היה נהוג שפינת האוכל תהיה חלק בלתי נפרד מהמטבח, עם הזמן היא יצאה משם, גם בשביל לפנות יותר מקום במטבח לצורך עבודת הבישול אך גם בשביל שיהיה ניתן ליצור הפרדה בין המטבח לבין המקום בו יושבים בני המשפחה לאכול, ולארח חברים לארוחות.

כעת עולה השאלה, כיצד בוחרים שולחן לפינת אוכל. כיצד עושים זאת בצורה נכונה. מן הסתם, אנחנו יכולים למצוא, לא מעט קטלוגים של שולחנות אשר מתאימים לפינות אוכל, גדולות וקטנות, בהתאמה לסוג וסגנון העיצוב של המבנה כולו. מה שאנחנו צריכים לבחון, זה את השאלה איזה שולחן יכול להתאים לצרכים שלנו, איזה שולחן יכול להתאים לכמות האנשים שאמורים להיות מסובים סביבו, איזה שולחן יכול להתאים לסגנון העיצוב של הבית ועוד.

לפני שאנחנו ננסה להציג מספר פרמטרים לנושא, חשוב לציין, כשאנחנו קונים שולחן אוכל אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה סבירה, שאין לנו כוונה להחליף כל שנה את השולחן, ולכן הוא אמור לשמש אותנו לפחות עשר-עשרים שנה אם לא יותר. לכן, עלינו לבחון לא רק את העניין הפרקטי, כיצד אנחנו יכולים להשתמש בשולחן בצורה טובה, אלא מעבר לכך, כיצד אנחנו יכולים לשמור עליו, מה נדרש מאיתנו בשביל שנוכל להשתמש בשולחן בצורה יעילה, כך שהוא לא ייהרס ולא נצטרך לקנות שולחן חדש.

פרמטרים לרכישת שולחן לפינת אוכל

בשלב ראשון עלינו לבחון מה גודל השטח שעומד לרשותנו. יש אנשים שבוחרים שולחן לפינת אוכל על פי כמות האנשים במשפחה וכמות האנשים המשוערת שהם יארחו במהלך השנים. כלומר, אם מדובר על משפחה של 2-3 נפשות, אז הם לא בוחרים שולחן גדול מדי, אף על פי שעומד לרשותם השטח הנדרש.

יש בכך היגיון, כי אז השולחן תופס מקום לחינם, אך מצד שני, זה יכול להוות מוקש, מאחר ואם נרצה לארח כמות גדולה של אנשים בעתיד, לא נוכל לעשות זאת בצורה מסודרת. מה שכן, אפשר ורצוי לקנות שולחן שנפתח ואז אפשר לעשות גם להשתמש בשולחן צר יחסית ובעת הצורך לפתוח אותו. אז צריך לבחון עד כמה הוא נפתח, לאיזה גודל.house-2565105__3401

בשלב השני, נבחן את החומר של השולחן, עדיף לקנות שולחן עץ מלא ולא שולחן אחר, אף על פי שגם שולחנות זכוכית יכולים להיות מאוד אטרקטיביים. בחירת החומר תהיה הן על פי העיצוב הכללי של המבנה וכן על פי האופן בו אנחנו חושבים שנוכל לשמור על השולחן בצורה אופטימאלית.

בשלב השלישי, נתייחס לצבעים של השולחן והכסאות, כך שיתאימו לסגנון הכללי של הבית ובפרט של פינת האוכל.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *