השחרת חלונות לרכב האם זה חוקי?
לא פעם, כשאנחנו יושבים ברכב ומסתנוורים מקרני השמש, אנחנו יכולים לראות ברכב שלידנו חלונות כהים, חלונות שחורים, ואנחנו תוהים, האם גם הנהג שיושב בתוך הרכב הזה מסתנוור כמונו מקרני השמש. התשובה היא כמובן שלא, השאלה היא, האם השחרת חלונות לרכב כפי שהוא עשה, זה דבר חוקי ומותר.
השחרת חלונות לרכב מתבצע על ידי נהגים מסיבות שונות, בין אם מרצון למנוע הסתנוורות מקרני השמש, ובין אם מדובר מרצון לשמור על פרטיות של הנהג ויושבי הרכב מפני מבטים של עוברי אורח ונהגים. עד לפני כמה שנים, כל הרעיון של חלונות כהים היה קיים אך ורק בלימוזינות ורכבי הסעות של אנשי ממשל, דיפלומטים, כוכבי מוזיקה וקולנוע, ולא בכל כלי רכב. אך עם השנים, נחשפנו לאפשרות של השחרת החלונות גם במקרים של כלי רכב פרטיים.
מבחינת החוק, הרי שמותר לבצע השחרת חלונות לרכב כל עוד מדובר בעבודה שמתבצעת על ידי גורמים מקצועיים שאינם משנים את מבנה הרכב, כל עוד השחרת החלונות איננה מסכנת את הנהג ואת הנוסעים וכן איננה גורמת שום נזק ולא מהווה סיכון על נהגים או הולכי רגל אחרים.
באופן עקרוני אין סיבה שהשחרת חלונות לרכב יהיה דבר לא חוקי, הרי אם אנחנו חושבים על כך לעומק, בסך הכל מדובר על שינוי חיצוני ברכב, דומה בעקרון לכך שאנחנו נחליט לצבוע את הרכב בצבע שונה מהצבע המקורי שלו. ההבדל הוא שהשחרת חלונות ברכב יכול, במידה ועושים את זה בצורה לא נכונה לסכן את הנהג וכן את הנוסעים ברכב, לכן חשוב להקפיד כיצד עושים את זה ואצל מי.
נקודה חשובה שצריך להתייחס אליה היא, השחרת חלונות לרכב יכולה לשנות במידת מה את ערך הרכב, אומנם לא באופן מהותי ולא בסכומים גבוהים אך בהחלט זה יכול לשנות את ערך הרכב ולו מהסיבה הפשוטה שמדובר על כלי שהוא נוח על מנת שנוכל לנהוג ברכב בצורה הרבה יותר יעילה מבחינתנו, ובאופן כזה שנוכל לשמור על הפרטיות שלנו בזמן הנהיגה ובכל זמן אחר.