מאווררים – הפרמטרים על פיהם נבחר את המאוורר שלנו
כל דבר שאנחנו מבקשים לרכוש ולהתקין בבית או בעסק שלנו, אנחנו צריכים להתחשב במספר פרמטרים אשר אם נעבוד נכון ונחשב את כולם ביחד בצורה שיכולה להתאים לצרכים שלנו, הרי שאנחנו נוכל להשתמש בהם בצורה חכמה ופרקטית.
כשאנחנו מכוונים לשימוש חכם ופרקטי, הכוונה שלנו היא, שאנחנו נוכל להפיק את המיטב מאותו מוצר או מכשיר שאנחנו מבקשים לרכוש. זה נכון בין אם מדובר מבחינה כלכלית או מכל בחינה אחרת, וכמובן שאנחנו מסתכלים על זה לטווח הארוך ולא רק לטווח הקצר.
אחת הדוגמאות הטובות לכך הוא בכל מה שקשור למאווררים. אם אנחנו מעוניינים להתקין מאוורר בבית או בכל מקום אחר, אנחנו צריכים לבחון את הפרמטרים שעומדים לרשותנו, חלקם בלתי ניתנים לשינוי, ואנחנו צריכים לבחון כיצד אפשר לעבוד איתם, כך שהשימוש במאוורר יהיה פרקטי ונכון.
מה הם הפרמטרים אותם אנחנו צריכים לבחון?
פרמטר ראשון זה גודל החדר. ככל שהחדר גדול יותר, המאוורר צריך להיות גדול יותר או לפחות שיהיו מספר מאווררים במקום. רק כך נוכל להפיק מהם תועלת מרבית.
פרמטר שני, כמות האנשים אשר עובדים או ישנים בחדר. אם החדר גדול, ויש רק אדם אחד שמשתמש בו, אז אולי אין צורך במספר מאווררים. מצד שני, ככל שיש יותר אנשים, כך צריכת החמצן בחדר משתנה ולכן יש צורך להתקין יותר מאווררים.
פרמטר שלישי וחשוב הוא, כמות הפתחים שיש בחדר ולאילו כיוונים הם פונים. אם בחדר יש מספר פתחי אוורור, ייתכן ואין צורך להתקין כמות גדולה של מאווררים, בוודאי אם מדובר על פתחים מהם נכנסת בריזה טובה במשך כל שעות היום. הדבר גם תלוי על פי כמות הרעש שיכול להיכנס מאותם פתחים. הרי אין היגיון שכל החלונות יהיו פתוחים, יכנס אוויר נעים אבל יחד איתו ייכנס רעש שיפריע לנו לעבוד או לישון.
פרמטר רביעי, מבנה ועיצוב החדר. הם ישפיעו מאחר ועל פי סגנון המבנה והעיצוב, נוכל להחליט היכן להציב את המאוורר וכיצד, האם לתלות אותו על הקיר או על התקרה ואולי נעדיף אותו על הרצפה.