מהם השלבים לפרויקט תמ"א 38?
אחד הפרויקטים החשובים ביותר בתחום הנדל"ן בעשרים השנה האחרונות, הוא תמ"א 38. תוכנית זו שהחלה לרוץ מתחילת שנות האלפיים, נוצרה מתוך הכרה שקיים סיכוי רב שביום מן הימים ישראל תמצא את עצמה מתמודדת עם רעידת אדמה ומרבית המבנים בישראל אינם ערוכים לכך.
לכן הממשלה החליטה לאפשר לקבלנים להציע לבעלי דירות לערוך תוכנית שיפוץ כללית למבנה, כאשר בתמורה בעלי הדירות ייהנו מגידול מסוים בשטח המבנה שעומד לרשותם, חנייה, מעלית ועוד מגוון דברים, בעוד שהקבלן יוכל ליהנות מאפשרות לבנות קומות נוספות ולמכור את הדירות שהוא בונה.
אך כפי שאנחנו יכולים להעריך, לא מדובר בתוכנית פשוטה כל כך, מדובר בתוכנית שדורשת לא מעט שלבים.
>>> הקליקו כאן ללמוד על תמ"א 38 ברמת גן בהובלת אנגלאינווסט
ראשית, יש להציע את ההצעה לבעלי הדירות. לשם כך, על הקבלן לפנות אל הוועד במבנה ולהציע לו הצעה.
שנית, על הוועד להעביר את ההצעה לבעלי הדירות וביחד צריך להחליט האם לקבל אותה או לא. צריכה להתבצע הצבעה ורוב הדיירים אמורים להסכים לה בשביל שיהיה ניתן לצאת לדרך.
שלישית, בדרך כלל מתקיים מו"מ בין הדיירים לקבלן לגבי מה הם יקבלו ומה הוא יקבל, מה עלויות התוכנית וכדומה. כמובן שחלק זה מלווה על ידי עורכי דין ואנשי מקצוע.
ארבע, אחרי שמגיעים להסכמות וחותמים על חוזים, יש להתחיל בקבלת אישורים, דבר שיכול זמן לא קצר. צריך לומר, בדרך כלל בשלב זה, הקבלן כבר דואג לשים שלט על מנת לקבוע עובדה בשטח שהוא עומד לבצע את הפרויקט במקום.
חמש, זה השלב בו צריך להתחיל לעבוד על התוכניות ולהתכונן לקראת ביצוע הפרויקט בפועל.
מן הסתם, הפרויקט יכול לקחת מספר שנים, יש מקומות שהוא לוקח שנים, יש מקרים שהוא לוקח יותר, זה תלוי מה גודל המבנה ומה סוג השינוי שהקבלן מבצע בו.
בכל מקרה, בסוף התהליך, המבנה אמור להכיל דירות יותר גדולות, הרבה יותר דירות, הקבלן אמור למכור אותן ואז ייכנסו דיירים נוספים למבנה. ערך המבנה ישתנה כמובן, וכן איכותו. המטרה היא שהמבנה יהיה מותאם למאה העשרים ואחת, וערוך לרעידת אדמה.