בעלי דירות בבניין משותף צריכים לתת את הדעת לרישום הנכס שלהם על שמם. וזאת בגין העובדה כי מדובר על רכוש משותף ברישום שלו. כמו כן חשוב כי הרישום יוגדר כרכוש משותף כדי שהערך של הנכס לא יפחת. בית משותף יירשם בפנקס הבתים המשותפים במקרים בהם המבנה כולל לכל הפחות שתי דירות. ורק במקרה שקיימת הסכמה של בעלי הנכסים בדבר הרישום. את תהליך הרישום בפנקס הבתים המשותפים מבצעים בלשכת המפקח בתחום רישום מקרקעין.

רישום משותף בטאבו

פרטים נוספים על הרישום

לשכת המפקח על הבתים המשותפים נמצאת בתוך לשכת רישום המקרקעין – טאבו. יש מקרים שונים בהם ניתן לערוך רישום על מבנה משותף או על נכס משותף. כאשר במקרים מסוימים ניתן להגיע לחילוקי דעות בעניין. דוגמה ראשונה ופשוטה היא מקרה בו שני דיירים מחזיקים ברשותם מבנה משותף אשר מחולק לשתי דירות. דוגמה נוספת היא נכס שמוגדר כמגרש ויש כמה בעלי זכויות שהנכס הזה רשום על שמם. העניין הוא שאין חלוקה מדויקת של המגרש לכל בעלי הזכויות שלו. כמו כן במקרה בו בני זוג רשומים על אותו נכס אי אפשר להגדיר איזה חלק מהדירה שייך לכל אחד מבני הזוג.

הרישום בפנקס הבתים המשותפים

כדי לפתור את הבעיות שעלולות להיווצר במקרים כאלו יהיה נכון לרשום את הבעלות על הנכס כרכוש משותף. בתהליך זה החלקה מתחלקת למספר חלקים וכל חלק מקבל תת מספר חלקה ששייכת לאחד מבעלי הנכס. תהליך הרישום בית משותף נחשב למורכב והוא כולל תהליכים ביורוקרטיים שמצריכים איש מקצוע בתמונה.

ראשית יש להגיש בקשה בשני העתקים. הבקשה תכיל את הנוסח המקורי חתום, והיא תכלול גם תשריט מאושר על ידי מהנדס, מודד ואדריכל. כמו כן צריכה הבקשה להיות מאושרת על ידי הוועדה לתכנון ובניה.

המפקח ידון בבקשה ויבדוק אותה ובהתאם למסקנות שלו יוחלט האם הבית יירשם כמבנה משותף. במקרים בהם יש הסכמה בין כלל הדיירים בעניינים הקשורים לנכס עורכים תקנון שמכיל את כל החובות והזכויות של השותפים בנכס. במידה ולא נערך תקנון יתנהל המבנה על פי התקנון המצוי שמגדיר כחוק את הזכויות ואת החובות של כלל הדיירים.

המידע באדיבות עורך דין עוז כהן


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *