פינוי בינוי – בקרוב אצלכם!
כמעט כל מי שמתעניין בנדל"ן, ואפילו רוב אלו שלא מתעניינים בתחום כלל שמעו כבר את צמד המילים המסתוריות והמרגשות "פינוי בינוי". צמד חמד אלו מציעים פוטנציאל אדיר לרווחיות בפרויקט בו אין מפסידים, וכולם יוצאים נשכרים בסופו של דבר.
אין זה פלא אם כך שהפרויקטים הללו זוכים לשם ותהילה, ולמרות הקשיים, העיכובים, ולעיתים אף האכזבות, הגל של פרויקטים מסוג זה ממשיך לשטוף את המדינה, ובעיקר, כמובן, את הערים הגדולות, תל-אביב (וגוש דן כולו) חיפה וירושלים.
אם אתם גרים בפרויקט מבנה-רכבת, בבניין ישן ובשכונה שבה כבר יש פרויקט שכזה, הרי שרוב הסיכויים הם שבקרוב מישהו יתדפק על דלתכם, ויזמין אתכם לעסקת חייכם.
פינוי בינוי – איך זה עובד?
כמו כל פרויקט נדל"ן, לא מדובר בתהליך שניתן להסביר על רגל אחת, וכאשר פרויקט מסוג זה מתעתד להתרחש, לרוב חברת היזמות מזמינה את כל השכנים להגיע למפגש רשמי בו יענו התשובות לכל השאלות שלהם.
ובכל זאת, ננסה לתת מספר דגשים שיעזרו לכם להבין את התהליך בכללותו, ואת המסגרת שלו. החוק המאפשר פינוי בינוי נותן את האפשרות לשנות את הסטאטוס של מבנה מסוים לצורך בניה מחודשת של מבני מגורים, וזאת תחת צו שתוקפו שש שנים (מטעם משרד הבינוי) וזאת באופן רשמי החל משנת 1998.
היזם אחראי לכל השלבים – מהיוזמה ועד לביצוע והגשת הדירות, וזאת בהתאם להסכם שנחתם.
מה זה אומר מבחינת בעלי הדירות?
ההסכם המחייב את היזם אומר לרוב כי עליו לספק לבעלי הדירות הקיימות דירות חדשות בגודל המקורי ולרוב אף גדול יותר מהדירה הנוכחית שלהם שהולכת להיחרב ביחד עם הבניין כולו, וזאת בתוך פרק זמן של עד 3 שנים מתחילת תהליך הבנייה.
מעבר לכך, בעלי הדירות יקבלו התראה של פרק זמן מסוים בו יצטרכו למצוא פיתרון מגורים חילופי, בערך השכירות של הדירה הנוכחית שלהם, כאשר שכר הדירה שלהם ישולם על-ידי הקבלן היזם, וזאת לכל תקופת הבנייה, שמשלם גם את הארנונה לפי שטחה של הדירה הישנה. היזם בונה בניין עם יותר דירות, ונהנה מהרווח של מכירת הדירות הנוספות הללו.