אישור בטיחות אש
משחר האנושות ועד היום, בני אדם מתרחקים ועושים כמיטב יכולתם על מנת להימנע מסכנות של אש וכן סכנות חיים אחרות. הודות לטכנולוגיה ולמערכות מתקדמות, כיום האדם יכול להגן על עצמו הרבה יותר מאשר בעבר. ויחד עם זאת, עדיין קיימות סכנות אותן לא ניתן למנוע ועלולות להביא לתוצאות אקוטיות.
על פי תקנות משרד הבטיחות, כל משרד באשר הוא מחויב להתקין את המתקנים הרלוונטיים אשר יגנו על הדיירים מפני שריפה. תקנות אלו מחייבות כל בניין מגורים או בניין המיועד לאכלס בני אדם ברבות הזמן. על מנת לקבל אישור לתקינות המבנה, יש צורך בהכנה של תכנית בטיחות אש הממפה את כל המבנה ואת התשתיות שלו, בונה את התכנית אשר תחזה התמודדות רצויה במקרה של סכנה ומבצעת דו"ח הכולל את כל הצעדים הנדרשים למזעור סכנות עתידיות.
תכנית בטיחות אש היא תכנית הכוללת מיפוי של כיווני האוויר הרצויים, כיווני חשמל, תשתיות חשמל ותאורה, כיווני תאורה רצויים, פירים אותם יש להכין או לחפור, כיוונים של זרימת מים, תשתיות רלוונטיות אחרות ועוד. כמובן, התכנית כוללת בתוכה הכנה ותכנון של מיקומים למטפי אש ומכינה את המבנה למגורי אדם. תכנית זו היא אשר תאפשר למבנה להיות מוכר ולקבל את התקנים הדרושים לו לאכלוס בני אדם לכל צורך באשר הוא.
על מנת להכין תכנית בטיחות אש יש לפנות אל חברות שזוהי התמחותן. חברות אלו מתמחות בניהול מקרי סכנה ומבטיחות את צמצום הנזקים האפשריים שייתכנו במקרה של פריצת שריפה. אישור בטיחות אש הוא זה אשר יתאפשר לאחר הכנת תכנית בטיחות ויעניק לבוני הבניין את האישורים הרלוונטיים לצורך אכלוס בני אדם.
תכנית בטיחות אש מבוצעת על ידי יועץ בטיחות בעל ניסיון בתחומו וכוללת את כל האמצעים החשובים להבטחת חיי האדם: מרכיבי גישה והערכות לרכב כיבוי והצלה, תכנון והיערכות להתמודדות במצבים של סכנה, תיאור השימוש בקומות הבניין השונות והאופן בו יש להתנהל בכל קומה בהתרחשות של אסון, חלוקת הבניין לאגפים שונים, מיקום כל ציוד כיבוי האש ותכנון כולל של כל התשתיות הרצויות והמעברים הדרושים להתמודדות בעת סכנה.