פיתוח אפליקציות – כי הקדמה לפני הכול
הקדמה הטכנולוגית הביאה אתה את הצורך בפיתוח אפליקציות כמעט בכל תחום. הטלפונים החכמים הפכו להיות ליותר ממכשיר תקשורתי. האפליקציות המועלות לטלפון החכם אינם רק בתחום התקשורת. איך מתחילים?
השלבים הנכונים
- פיתוח האפליקציה מתחיל עם רעיון. כדי לבחון האם האפליקציה נחוצה ויש לה קהל רוכשים צריך לעשות סקר שווקים ובחינת הצרכים בשוק ומה קהל היעד והפילוח שלו בשוק. ההחלטה לפתח את האפליקציה תלויה בתוצאות הסקר.
- עם תוצאות הסקר מתחילים לתכנן את התקציב תוך לקיחה בחשבון גם את סעיף הפרסום שיבוא לאחר סיום עבודת האפליקציה. התחרות בין החברות היא גדולה וצריך להיות יצירתי, בעל מעוף עיצובי וחיפוש מספר רב של לקוחות פוטנציאליים לאפליקציה הזו.
למי יש אינטרס בכך?
אפליקציות הפכו לכלי שימושי ליצרנים, לחברות שיווק, לשירותים לקהל המשתמשים בטלפונים חכמים ומכשירי טאבלט. חלק נכבד מהאפליקציות אפשר להוריד בחינם. אחרים תמורת תשלום שעלותו מתפרסם באתר של החברה המוציאה את האפליקציה. פיתוח אפליקציות הפך בשנים אחרונות לחלק חשוב של חברות הייטק. עובדים רבים משקיעים זמן רב ושעות אין ספור כדי להגיע לאפליקציה שימושית ויעילה. יש בארץ מספר חברות שאת האפליקציות שלהם הוא מכרו לחברות בעולם בתמורה גבוהה האפליקציה הידועה בה משתמשים מיליוני נהגים בעולם והיא ה-ווייז. בין חברי כנסת ישראל אפשר למצוא מספר "בוגרי הייטק" שעזבו את התחום לאחר מכירת החברה שלהם בעלות של מיליוני שקלים.
איפה לומדים ובמה עובדים?
פיתוח אפליקציות ניתן ללמוד באוניברסיטה בקורסים בהם לומדים מדעי המחשב ובמכללות. צריך שיהיה ללומד כישורים לעבוד בתחום. הקורס אורך כמחצית השנה ואת הפרקטיקה בעבודה רוכשים בעבודה מעשית בחברות ההייטק. בדרך כלל מפתחי האפליקציות, באם אינם שותפים לחברת ההייטק, הם עובדים שכירים שמקבלים משכורת ונהנים ממנעמי החיים. בנוסף למשכורת הם מקבלים מניות של החברה שבעת מכירת האפליקציה מכניסים להם כספים רבים. מקובל בחברות ההייטק לפנק את העובדים. בכל משרד יש חדר כושר, מסעדת גורמה, לעיתים יש גם חדר ילדים בהם שמים העובדים את ילדיהם הקטנים למשך היום. עובדי החברה יכולים גם לעבוד מהבית.
עוד מידע איך מפתחים אפליקציה – תוכלו למצוא באתר פיתוח אפליקציות applications.co.il.