אחת ההתלבטויות של חבר'ה צעירים אשר מקימים סטארטאפ היא, האם לבחון אופציה של גיוס מימון משקיעים או להתנהל בצורה של בוסטראפ, קרי להתנהל באופן עצמאי מבלי לגייס מקורות מימון מגורמים חיצוניים, אלא לפעול באופן עצמאי על פי רצון המייסדים.

זו התלבטות קשה משתי סיבות. ראשית, מבחינה כלכלית יש כאן שאלה האם בכלל זה אפשרי להתנהל ללא גיוס כסף ממקורות חיצוניים. שנית, בהנחה ואי אפשר לפעול ככה, האם מוכנים לשלם את מחיר "העצמאות". שכן גיוס כסף ממשקיעים חיצוניים, סביר להניח יחייב את המייסדים ומנהלי החברה, לפעול על פי רצונם של המשקיעים ולא בהכרח על פי רצונם שלהם.

ירון מוראדי שהתנסה בחברות סטארטאפ שונות, מציע דרכי חשיבה שיכולות לעזור בהתלבטות זו. הוא מציע לבחון כמה וכמה נקודות בשביל לקבל החלטה בנושא. גם הוא מכיר בכך שלא מדובר בהתלבטות קלה ובאופן הגיוני, אין תשובה אחת חד משמעית לכל החברות.

הנקודות שירון מציע להתייחס אליהן

ראשית, באיזה תחום החברה עוסקת והאם יש משמעות לגיוס מקורות מימון חיצוניים או שמדובר בתחום בו אפשר לפעול באופן עצמאי, עם ההון שהמייסדים מביאים מהבית ומצליחים לייצר הכנסות מהפעילות תוך זמן קצר יחסית.

שנית, על פי ירון מוראדי כדאי להתייחס למצב השוק לגיוס כספים והסטטוס הכלכלי האישי שכן התנהלות באופן עצמאי דורשת תמיכה מהבית.

שלישית, היכולת לגייס כספים ולעבוד מול המשקיעים בכלל (הן בזמן הגיוס והן לאחר מכן).

רביעית, האם ניתן להגיע להוכחת התכנות מוצרית ולקוחות ראשונים ללא גיוס הון חיצוני? שכן ישנם תחומים שהדבר בהחלט אפשרי למשל בתחום המסחר האלקטרוני ולעומת זאת די בלתי אפשרי בתחומי הסמיקונדקטור.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *