לאחר זוועות מלחמת העולם השנייה והשואה, גרמניה ביקשה להעניק פיצויים וסיוע למי שסבל כתוצאה מפשעי הנאצים. קיימים הבדלים בסוגי הפיצויים הזמינים בין מי שעבד בגטאות פתוחים לבין אלו הסגורים. מאמר זה יבדוק את ההבדלים בין הפיצויים השונים.
גטאות פתוחים
גטאות פתוחים היו גטאות מאולתרים שבהם אנשים יהודים נאלצו לחיות בתנאים איומים. למרות תנאי החיים הקשים, אנשים רבים בגטאות הללו הורשו לעבוד בשכר. אופי העבודה היה לרוב עבודת כפייה, כאשר אנשים עבדו במפעלים או באתרי בנייה.
אז איך מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה? לפרטים >>>
פיצויים למי שעבדו בגטאות פתוחים
למי שעבד בגטאות פתוחים, ישנם פיצויים זמינים עד היום. פיצויים אלו ניתנים לאנשים שנדרשו לעבוד בגטאות אלו ולמי שנאלצו לעבוד במפעלים או באתרי בנייה. פיצויים אלה לוקחים בחשבון את משך הזמן שבו עבדו אנשים אלה וכן את אופי העבודה שנדרשה מהם.
גטאות סגורים
גטאות סגורים היו אזורים מוקפים חומות, שבהם הוחזקו בכוח יהודים וקבוצות נרדפות אחרות. גטאות אלו נועדו לבודד אנשים, ולהקשות עליהם להימלט או לתקשר עם העולם החיצון. בגטאות סגורים לא הורשו אנשים לעבוד בשכר.
פיצויים למי שעבדו בגטאות סגורים
הפיצויים הזמינים למי שעבד בגטאות סגורים פחות מאלה של אנשים שעבדו בגטאות פתוחים. אנשים אלו אינם זכאים לפיצוי בגין זמן שהותם בגטאות הסגורים. במקום זאת, הם עשויים להיות זכאים לפנסיה או לסוגי סיוע אחרים שיכולים לעזור להם בשלב מאוחר יותר בחיים. הם עשויים להיות זכאים גם לפיצויים על סוגי רדיפות אחרים שחוו במהלך השואה.
סיכום
לסיכום, הפיצויים למי שעבדו בגטאות פתוחים שונים מאלה של אנשים שעבדו בגטאות סגורים. על ניצולי השואה ובני משפחותיהם לפנות לייעוץ והכוונה על מנת להבטיח שיקבלו כל פיצוי וסיוע שיעמדו לרשותם.
למידע על פיצויים לניצולי שואה >>>
0 Comments