האם אתם עומדים בקריטריונים לפטור ממס ביטוח לאומי
מהם הקריטריונים לפטור ממס ביטוח לאומי? זוהי שאלה חשובה שכל אחד צריך לדעת את התשובה עליה. רוב האנשים במדינת ישראל כלל אינם מודעים לזכויות שלהם, לכן חשוב מידי פעם לפנות זמן כדי להיכנס לאתר עוד זכות ולהתעדכן לגבי החידושים השונים שמתקיימים בחוקים ובתקנות השונות. למשל, רוב האנשים כלל אינם מודעים לכך שפטור מס הכנסה ביטוח לאומי מוענק אך ורק לנכים, בתור אמצעי שיקום. המטרה היא כמובן להקל על הנכים ולאפשר להם לשמור על הכנסה נקייה (כמובן עד תקרה מסוימת). מדובר על פטור משמעותי ביותר, אשר השווי שלו יכול להגיע לכמה מאות אלפי שקלים בשנה, במידה ומדובר על אדם שעובד ומשתכר יפה, אך סובל ממחלה קשה או מנכות מגבילה. בעבר, אדם נכה שבחר לעבוד, לא היה זכאי לקבל שום גמלה מביטוח לאומי. אך על מנת לעודד אנשים נכים לצאת למעגל העבודה, נכנס לתוקף תיקון 109 אשר משפר משמעותית את התנאים של כל אדם נכה שבוחר לצאת לעבוד.
מי עומד בקריטריונים לפטור ממס ביטוח לאומי?
כאמור, המטרה של התיקון לחוק ביטוח לאומי, היא לעודד אנשים נכים להשתלב בחברה ולהיכנס למעגל העבודה. תיקון זה קובע כי אדם העומד בקריטריונים מסוימים, זכאי לקבל פטור מס הכנסה ביטוח לאומי בשיעור משמעותי למדי. בצורה כזו, התנאים של אותו אדם יכולים להשתפר באופן ניכר, בו בזמן שהתנאים של מי שבוחר שלא לעבוד – אינם ניזוקים. על מנת לקבל את הפטור הנכסף, יש צורך להיות עיוור, או נכה בעל דרגת נכות של 100%. אופציה נוספת, היא נכה שנקבעה לו נכות בשיעור של 90% בהתאם לחישוב מיוחד. ועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי אחראית על קביעת שיעורי הנכות, היות ולמס הכנסה אין מנגנון משלו של ועדות רפואיות. במידה והוועדה הרפואית קבעה כי שיעור הנכות מצדיק את קבלת הפטור, ההחלטה עוברת לפקיד השומה אשר אמור להנפיק מסמך מיוחד המאשר זאת.
לסיכום, על מנת להבין האם אתם עומדים בקריטריונים לפטור ממס ביטוח לאומי, כדאי להיות מודעים לכל התקנות והחוקים המשתנים בביטוח לאומי, אשר אחראים על קביעת אחוזי הנכות.