ניהול סיכונים

ניהול סיכונים

ניהול סיכונים מתייחס לערכות פיננסיות, אך לא רק, של תאגידים, חברות ופרויקטים בתחומים שונים. בניהול סיכונים, אנו מאתרים ומזהים סיכונים ובעיות שיכולות להיגרם בעקבות משבר כלכלי, משפטי, או כול נושא אחר. אחרי זיהוי הסיכון, מנתחים את המשמעות של אותו סיכון ומעריכים את רמתו של אותו סיכון לתאגיד, לפרויקט, לחברות ועוד…נותנים עצות ומענה ושומרים על מעקב ובקרה על אותם הסיכונים.

חלוקת ניהול הסיכונים לשלבים:

  1. זיהוי: הדבר הראשון החשוב ביותר הוא זיהוי הסיכון. עלינו להכיר את המערכת שעליה אנו בודקים את הסיכונים על בורייה. זאת יכולה להיות חברת ביטוח, חברות פיננסיות, פרויקטים שונים, חברות ביטוח וכו'. יש לבדוק מהיכן מגיע הכסף, מי העובדים, מקום העבודה, אישורים, סיכונים לעובדים אם יש,סיכונים כלכליים ועוד.
  2. הערכת הסיכונים: מדובר בתהליך מורכב שדורש אנשים מיומנים ומקצועיים בתחום. אחרי זיהוי הסיכונים אנו נותנים הערכה לרמת הסיכון, כלומר להסתברות שסיכון כזה או אחר יקרה וישפיע על החברה. לערכת הסיכון יש שיטות פשוטות יותר ומורכבות יותר וזה תלוי במטרות ובצרכים של אותה חברה, תאגיד או פרוייקט. על מבצע הערכה להיות בעל ידע נרחב בתחום ולהכיר את כול הטכניקות הקיימות לבחינת ההסתברות ומקרי עבר.
  3. טיפול ומענה: לאחר הערכה שאכן יש סיכונים כאלה ואחרים עלינו לדעת איך לטפל ולתת להם מענה. גם בנושא זה כדאיי להתייעץ עם מומחים בתחום. יש כמה דרכים בסיסיות לטיפול ומענה:
  • הימנעות: ברגע שמעריכים שהסיכון גבוה מדיי פשוט מחליטים להימנע ממנו, את ההחלטה עושים על ידי הסתברות והבנת השוק.
  • העברת הסיכון: כאשר הסיכון גבוה מדי ויש לנו אפשרות להעביר אותו לגורם אחר, אז כדאי לעשות זאת רק אם הדבר אפשרי ולא יגרום להפסדי כסף גדולים.
  • הכנת רזרבה תקציבית: אם החלטתם לקבל את הסיכון מכול סיבה שהיא ואתם יודעים שהוא יגיע. תכינו לכם כסף נוסף בצד בכדי לעבור את המשבר. סעיף זה מתייחס לחברות שיכולות להרשות לעצמם רזרבה תקציבית ולא לכאלה שאינם יכולים וגם אינם יכולים לבטח את עצמם.
  1. מעקב ובקרה: אחרי כול הפעולות שנקטנו לניהול הסיכונים, יש להמשיך לעקוב כול הזמן אחרי המתרחש, שכן בתחום ההסתברות דברים יכולים להשתנות ועלינו להיות עם היד על הדופק. סיכונים יכולים להופיע וללכת כול הזמן ולכן חשוב לקחת מישהו שמבין את התחום וידע להעריך נכון ולבצע את ניהול הסיכונים. התייעצות עם אנשי מקצוע או חברות שמתמחות בתחום יכולות לעזור בכול תכנון שלא יהיה ותביא לחיסכון בכסף.
אינטרנט וטכנולוגיה בית הכנסה נוספת נדל"ן ומשכנתא עסקים ועבודה פיננסים - כללי צרכנות חכמה שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ספירת מלאי – צריך לדעת כיצד לעשות זאת
חושבים על ביצוע ספירת מלאי ורוצים להיות בטוחים כי אתם ניגשים לנושא הזה ללא שום פספוסים בדרך? בין אם...
קרא עוד »
אוג 05, 2021
איך בוחרים מוצרי פרסום
העסק שלך זקוק לדחיפה קטנה מכיוון השיווק? זה הזמן לחשוב על צעד קדימה בנושא מוצרי פרסום. אבל איך...
קרא עוד »
אפר 05, 2017
טיפים לקירוי גינה מוצלח
גינה היא חלק משמעותי מאוד מהחיים שלנו. האזור הפתוח והמאוורר, המקום הפחות מחייב בו אנחנו יכולים לשהות...
קרא עוד »
מרץ 29, 2019