איך רושמים פטנט בישראל
רבים האנשים בארץ ובעולם שמוצאים מידי יום פטנטים והמצאות או רעיונות מעולים לסטארט אפ. אותם רעיונות יכולים להיות בתחום ההייטק, הרפואה, הטכנולוגיה ואיכות החיים. ואכן ישנם פטנטים מוצלחים ומוצלחים פחות, אבל כאשר יש לכם פטנט יוצא דופן או המצאה גאונית שאף אחד לא חשב עליה, חשוב מאד לבצע רישום פטנט על מנת שההמצאה תוגן ותהיה ייחודית ומוגנת בזכויות קניין ויוצרים. אז איך רושמים פטנט בישראל?
על מנת לדעת כיצד רושמים פטנט בישראל, חשוב לדעת כי מדובר בתהליך, שמלווה בבירוקרטיה, השקעה כספית, ותקופת המתנה. תהליך זה עלול להיות מייגע – אבל אם ההמצאה שלכם היא כזאת שיכולה להניב פרי: כדאי לכם לבצע אותה.
שלב ראשון – ניסוח ההמצאה
בשלב הראשון ברישום פטנט הוא בעצם שלב בו אתם מנסחים את ההמצאה או את הפטנט שלכם. שלב זה כולל הסבר ההמצאה ואת התועלת שבה. בשלב זה רבים נעזרים במשרד המתמחה ברישום פטנטים כדי לרשום את ההמצאה, לתכנן אסטרטגיה וגם כדי להתנהל בצורה יעילה יותר מול משרד הפטנטים. לאחר ניסוח ההמצאה יש להגיש את הבקשה ואת ניסוח ההמצאה למשרד הפטנטים, שלאחריה ישנה תקופת המתנה שיש להמתין בסבלנות. בין לבין תתבקשו לענות על מגוון שאלות שנוגעות לפטנט והגנתו.
שלב שני – בניית אב טיפוס
שלב זה הינו חשוב שכן עליכם לבנות אב טיפוס להמצאה שלכם. לעיתים יש צורך בהכנת אב טיפוס אך לעיתים יש צורך רק בהגשת שרטוטים או תכניות למשרד הפטנטים – מה שיכול לספק.
שלב שלישי – התמודדות עם בירוקרטיה
תהליך הגשת פטנט וקבלת האישור עלול לקחת מספר שנים, שכן ישנם פטנטים והמצאות רבים במשרד הפטנטים, ובנוסף, ישנם טפטים רבים ותהליכי בירוקרטיה שיש לעבור. עם זאת כדי לעבור את השלב בצורה קלה יותר, אפשר להיעזר בשירותי חברה המתמחה ברישום פטנטים.
שלב רביעי – עלות הבקשה
חשוב לדעת שהגשת פטנט עולה לא מעט כסף וכדי להגיש פטנט תצטרכו להתחמש בסכום של כמה אלפי שקלים וזאת להגשת פטנט בארץ. עם זאת ישנם כאלה שמעדיפים להגיש את הבקשה למשרד פטנטים בחו"ל, שכן העלות לרישום פטנט בחו"ל הינה נמוכה יותר.
שלב חמישי – אישור הפטנט
לאחר שתסיימו את כל התהליכים והבירוקרטיות ולאחר תקופה של שנתיים ואפילו של ארבע שנים, תוכלו לקבל אישור על הפטנט שלכם שיאגד אותו בזכויות יוצרים שלכם ויגן עליו מפני כל וכל.