בתקופת ההיריון, עוברת האישה מגוון רחב של בדיקות שונות אשר מטרתן לבדוק שהעובר מתפתח כמו שצריך ושהיא עצמה נמצאת במצב בריאותי ופיזי טוב בתקופה זו. במידה ויש חשש או סכנה שזה לא כך, על הרופא שמטפל בה להגיב מהר ולהחליט כיצד לנהוג, האם להציע להם לעצור את ההיריון, לשלוח אותה לשמירת הריון או לכל דבר אחר.
בתקופה ההיריון האישה, מעבר לעובדה שהאישה מתמודדת עם מתחים ולחצים רבים שיכולים להשפיע עליה, היא מתמודדת עם שינויים פיזיולוגיים שונים שעל הרופא לשים לב אליו ולהתייחס אליהם, שינוי במדדים פנימיים, וכן כפי שניתן להבין, היא פוגשת במהלך הדרך לא מעט רופאים ואחיות אשר כולם צריכים להיות קשובים לה, לצרכיה ולמצב, בדיוק כמו שהם אמורים להיות קשובים לנשים אחרות שמגיעות אליהם.
לצערנו הרב, אנחנו מכירים לא מעט מקרים בהם רופאים וצוותים רפואיים נלווים פועלים בצורה רשלנית בתקופת ההיריון. זה יכול להתבטא בצורות שונות. למשל, לא להתייחס למצב של האישה כפי שהוא, לא לבצע בדיקות, לא לקרוא נכון את הבדיקות, לתת לה תרופות לא נכונות, לא להתייחס לתופעות לוואי שלהן, לא להתייחס לסימנים שמעידים על הריון בסיכון או על כך שיש לעובר מומים שונים, לדעת שיש לו מומים ולא לעדכן את האישה בכך ועוד. בספרות המקצועית קיימים עשרות אם לא מאות מקרים של רשלנות רפואית בהריון.
ברור מאליו, שכל מקרה של רשלנות רפואית יכול להשפיע לרעה, בין אם האישה מגיעה למצב שהיא יכולה ללדת את התינוק ובין אם לאו, בין אם האישה מסיימת את ההיריון במצב בריאותי תקין או לא. עצם העובדה שהיתה רשלנות כבר מלמד על כך שיש משהו בעייתי בדרך.
זו הסיבה שיש לפנות אל עורך דין שמתמחה בנושא של רשלנות רפואית בהריון, על מנת שיבחן את התהליך, ויעזור להגיש תביעה כנגד הרופא והמרכז הרפואי שמעסיק אותו. במסגרת התביעה האישה תבקש להוכיח שאכן היתה כאן פעולה רשלנית, היתה נגרם לה נזק כתוצאה מאותה פעולה, ושהרופא הוא אחראי על כך. זה לא פשוט להוכיח זאת, אך זה הכרחי.
0 Comments