מהו הסכם חיים משותפים?

הסכם לחיים משותפים

אני מקבל טלפונים מזוגות שמבקשים לערוך הסכם חיים משותפים. הם יודעים לומר לי שהם אינם מעוניינים לערוך הסכם ממון, גם לא הסכם בין ידועים בציבור, גם לא הסכם זוגיות ועוד כאלה שמות. רצונם הוא למסד ולהסדיר את החיים הזוגיים והמשותפים שלהם אך ורק בהסכם שנקרא "הסכם חיים משותפים" בלבד.

המאמר נכתב על ידי עו"ד ונוטריון אורי גנור – מומחה להסכמי ממון.

ראשית, כדאי לעשות סדר בדברים. אני כותב את המאמר הזה, מתוך ידיעה, כמי שעוסק בדיוק בנושאים האלו. אני עורך דין הסכם ממון ועורך הסכמי חיים משותפים.

כל השמות שמניתי לעיל, הם בעצם שמות שונים לאותו מסמך. אין שום הבדל ביניהם. אפשר גם לתת להסכם חיים משותפים כל שם שעולה בדעתכם. למשל, הסכם נישואין. או הסכם ממון לחיים משותפים וכיו"ב. כל השמות האלו הם בעצם "אותה גברת בשינוי אדרת". השאלה המכרעת היא מה יהיה תוכנם של ההסכמים האלו, או בלשון המעוניינים, הסכם לחיים משותפים. מי שמחפש מידע בנושא הזה, סביר כי יתעניין במאמר הסכם ממון לידועים בציבור.

אחרי שהבנו שהתוכן, זה מה שחשוב, בואו ניכנס מעט לתוכן.

הסכם לחיים משותפים

ראשית, השם "הסכם לחיים משותפים" קצת מטעה. את החיים המשותפים שלכם, במובן של הסדרת העניינים השוטפים שלכם, את מידת השיתוף וחישוב הוצאות המחייה שלכם, כל אלו, אינם מעניינים, בדרך כלל, את ההסכם שביניכם. על הדברים השוטפים, איך תכלכלו את ענייני הבית המשותף או את העניינים הפרטיים שלכם, זה לא ממש רלבנטי להסכם ביניכם ( יהא שמו אשר יהא ).

הסיבה היא, שאם לא תסתדרו ביומיום, לא יעזור הסכם. אם תריבו על מי מממן את קניית הקפה בסופר, ומי שילם בעבור המסעדה האחרונה, ומי שילם או לא שילם בעבור הארנונה, המים החשמל, שכר דירה- אם אתם שוכרים, אם לא תסתדרו על זה, שום הסכם לא יעזור. גם אם תכתבו מה שתכתבו, היה ואחד מכם לא ירצה להמשיך ולממן את ההוצאות השוטפות, אתם פשוט תיפרדו. הרי לא תכפו על בן זוגכם, באמצעות בית המשפט, שימשיך לשלם שכר דירה, או לממן את הרכישות השוטפות, וגם, במקביל, תמשיכו להישאר בקשר.

לכן, אם אתם מעוניינים לדעת מה יהיה תוכנו של ההסכם לחיים משותפים, תקראו חומר על הסכם ממון. זה השם הנפוץ. כל מה שתקראו על הסכם ממון- זה רלבנטי לכם.

הסכם חיים משותפים נכון, יכלול בעיקר את הסדרת נושאי הפרידה, וחלוקת רכוש בפרידה. את כל השאר, כל העניינים השוטפים, החיים ינהלו אתכם ( ולא ההסכם ). ההסכם יכלול הסדרה של רכוש אישי קיים, של כל אחד מכם, מתנות וירושות עתידיות שכל אחד מכם עתיד לקבל, צבירות סוציאליות, רכישות משותפות בהשקעות בלתי שוות, הסדרת סמכות השיפוט, במקרה שמחליטים לתבוע, הסדרת ענייני ה "סרבנות גט", מה שנקרא "הסכם לכבוד הדדי", הסדרת אי הגשת תביעות האחד כנגד השני וכיו"ב. בקשר לעניינים השוטפים, כן ניתן להחליט בהסכם, באם פותחים חשבון בנק משותף, ואם כן, איזה סכומים תפקידו לשם. את כל המשכורות שלכם, או סכומים משתנים, על פי ההחלטות המשתנות שלכם, בהתאם לצרכים המשתנים.

בהצלחה גדולה!

אינטרנט וטכנולוגיה בית הכנסה נוספת נדל"ן ומשכנתא עסקים ועבודה פיננסים - כללי צרכנות חכמה שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
להקה לחתונה
בחירת הלהקה היא החלטה חשובה. זה יהיה חלק מהזיכרונות שהאורחים שלכם ישאו איתם במשך שנים רבות. להקת...
קרא עוד »
ספט 19, 2022
בריכות
מחפשים את הבריכה המושלמת לילדים שלכם? בואו להכיר את מבחר הבריכות שיש לילדים בכל הגילים. הכנו מאמר...
קרא עוד »
יונ 04, 2021
ביטול היטל השבחה
היטל השבחה נחשב לאחד המיסים השנואים ביותר על הציבור הישראלי. מדובר על היטל שיש לשלם, במידה ובחרתם...
קרא עוד »
דצמ 23, 2019