מנגנון "הר הכסף" ו "הר הכסף 2", שני מיזמים לשירות הציבור מטעם משרד האוצר, שמטרתם לתת כתובת לכל אותם כספים אבודים, אשר נערמים בגופים פיננסיים, ולא נמצא להם דורש. מדוע שכספים "ילכו לאיבוד"? כיצד ניתן לאתר כספים אבודים? ומה מומלץ לעשות עם הכסף, שנמצא?
מדוע, שכספים "ילכו לאיבוד?"
פעמים רבות, אנשים שואלים, כיצד כסף רב כל כך לא מוצא כתובת? התשובה נעוצה בכמה גורמים.
הגורם הראשון: אורך החיים שאנו מנהלים. רובנו חיים את הרגע, מכירים, באופן חלקי, את מה שהולך בחשבון העובר ושב שלנו, יכולים להעמיד על שליטה חלקית בהוצאות שלנו, ואיכשהו מצליחים להסתדר. נראה כי העיסוק בכספים, ובעיקר בחסכונות שלנו, יוצר אי נוחות רבה בקרב אנשים. אולי בשל המחשבה, שיום אחד, יזקנו ויצאו לפנסיה, אולי בשל רתיעה מהדוחות הארוכים, הסעיפים הלא מובנים, ואי היכולת לחשב את דמי הניהול, אולי בשל תחושה, שהם גם ככה "שבויים" של המערכת, ואולי אמונה עיוורת או תמימות, שמנגנון הפנסיה פועל באופן מדויק, ובבוא היום הם יראו את כספם- בשורה התחתונה, אנשים רבים פשוט לא רוצים לעסוק בכסף, ומעדיפים להליט את עיניהם מהעניין.
איתור כספים אבודים- הציבור מתעורר
בשנת 2013, יזם משרד האוצר מנגנון לשירות הציבור עבור איתור כספים בקופות גמל, מסתבר, שרוב רובנו מחזיק בקופות ישנות, שאינן פעילות, או שלא מופרש אליהן כסף, חלקן נזילות, ונתינות למשיכת סכומים בני אלפי ואף עשרות אלפי שקלים ללא קנס, חלקן מחויבות בקנס חלקי בגין משיכה מוקדמת, וכל הכספים הללו עומדים לרשות הציבור.
על מנת לעודד את הציבור "להתעסק" עם הכסף, שעומד לרשותו, מפעיל משרד האוצר את "הר הכסף", "הר הכסף 2", ולאחרונה ממש, את "הר הביטוחים" שהם למעשה שלושה מנועי חיפוש, המאפשרים לכל אדם בהקלדת תעודת זהות, שלו או של קרוב משפחתו לאתר קופות גמל "מתות", או "ישנות", ולדרוש את הכסף או להמשיך לחסוך רק בידיעה ושליטה טובה יותר.
מה מומלץ לעשות עם הכסף, שנמצא?
הכסף, שנמצא בקופות כפוף לתנאים, מומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי בעל ידע בתחום איתור כספים בקופות גמל, קרנות השתלמות, פנסיות ועוד, שיוכל להמליץ על המהלכים, שימזערו את הקנסות הכספיים, ויגדילו את הרווחים העתידיים.
לסיכום
ביטוחים, קופות גמל, קרנות פנסיה, וכל התנאים הסוציאליים, מגולמים בקופות, הרשומות על שמכם, וככל הנראה נשכחו אי שם בכתובת ישנה, בעבודה מלפני עשור, או אולי בחיסכון, שפשוט שכחתם על קיומו, בישראל יש מעל 10 מיליארד שקלים אבודים, ש"שוכבים" בקופות גמל, פנסיה, חיסכון ועוד? אולי גם לך יש חלק בהר הכספים הזה? אמו מזמינים אתכם להתחיל איתור כספים אבודים בקופות גמל ולקבל שליטה טובה יותר על הכספים, שנצברו לזכותכם.
0 Comments