רוב גדול מהעסקים במדינה חושב שהוא מכיר ויודע את המושג, הלוואות בערבות המדינה. אך המציאות בפועל קצת שונה, מה שבאמת קורה זה שחלק מהעסקים אינו מכיר בכלל את האופציה הזו, והחלק השני שמכיר את האופציה האינפורמציה שהוא חושב שהוא יודע לרוב מוטעית ושגויה.
ואינם באמת מבינים את תנאי ההלוואות והקרן שמעניקה הלוואה בערבות המדינה.
ככה בעצם חושבים בעלי העסקים
הלוואה בערבות המדינה היא מענק שהמדינה נותנת מענקים ליזמים ועסקים בכולי סוגי התחומים, מכאן נוצרת המחשבה שעסקים בטוחים שההלוואה היא בעצם מענק מערבות המדינה. וזו היא דעה מוטעית מה שקורה בפועל שועדת הקרן אשר מעניקה את ההלוואות פועלת יד ביד עם הבנק המלווה, וכמובן שהבנק הוא גוף פרטי שמטרתו לעשות רווח, והוא מצפה לקבל את כספי ההלוואה ש"העניק" חזרה במלואם, אם כמובן ריבית. וכמובן שהבנק לפני שמעניק את ההלוואה בודק היטב האם יוכל לקבל אותה חזרה מאותם עסקים או יזמים.
עוד מחשבה שרובצת בקרב האוכלוסייה
שההלוואה בערבות המדינה היא ללא ריבית, והרי ברור שמחשבה זו היא נאיבית ואינה נכונה כלל, הרי המדינה מעניקה הלוואות דרך גופי הבנקים השונים. ובפועל מה שקורה שהבנק והמדינה לוקחים סיכון גדול בכך שנותנים הלוואה לבעלי עסקים. ההלוואות כמו בכל הלוואה גם אם היא מעורבת עם המדינה ניתנת עם ריבית ( אחרת איזה רווח תעשה בעצם הבנק ). הריבית אומנם אינה גבוה כאשר מדובר בהלוואה מסוג זה, הרבית מוגבלת עד לגבוה של 3.5% + פריים, וכמו בכל דבר בארץ ניתנת ללקוח ההלוואה היכולת להתמקח ולנסות להוריד את הריבית.
עוד דבר חשוב שכדאי לדעת
יש בעלי עסקים שמאמנים שאם אינם מצליחים לעמוד בהחזר ההלוואה, המדינה תחזיר זאת בעבורם על הבנקים. שבו נבהיר את העניין, אכן המדינה לוקחת על עצמה חלק מהסיכון, ולכן הבנקים מוכנים להוריד את הריביות למינימום, המדינה אכן כן תשלם את יתרת ההלוואה בעבור העסק במידה והעסק לא יצליח לעמוד בתשלומים וההחזרים. אממה מקרים אלו קורים במצבים חריגים בלבד, הבנק והמדינה ינסו לקבל את כספם חזרה בכול דרך אפשרית. למשל ינסו הבנקים לפרוס מחדש את החזרי ההלוואה, ידחו את ההחזרים החודשיים, ינסו לצמצם אתת ההלוואה מהפיקדונות של אותם בעלי עסק, המדינה אינה רוצה לשלם בעבור בעל העסק את ההלוואה היא תנסה לעשות הכל שיחזיר את הכסף כמו שצריך.
0 Comments