עבירות מס הן עבירות שלא חלה עליהם תוקפת התיישנוץ זה אומר כי גם אם עברתם עבירות מס שונות וכבר חלפו שנים ארוכות מאז, אתם עלולים למצוא את עצמכם נאלצים ללשם את כל החובות שלכם עד הפרוטה האחרונה זה לא נעים כלל וכלל לגלות לאחר עשור, כאשר אתם כבר שכחתם לגמרי מההכנסות שהיו לכם מעיסוק בתחום מסוים ואולי כעת אתם דווקא משלמים תשלומי מס גבוהים בנאמנות רבה ראויה לציון, כי יש לכם חוב כבד עבור ההכנסות שלכם בעבר. אך כאן חשוב לדעת כי יש הבדל בין עבירות מס רגילה לבין עבירות מס חמורה. נבדוק את ההבדלים.
> קראו גם על הצהרה על מקורות הכנסה בארץ ובחו"ל
חוק ההתיישנות בעבירות מס חמורות
בשנת 2016 נחקק חוק לאיסור הלבנת הון אשר על פיו עבירות מס נחשבות לעבירות מקור, זאת בהתאם לאיסור הלבנת הון. מה שאומר על פי חוק, כי עבירות מס חמורות יהפכו להיות עבירות מקור על פי חוק לאיסור הלבנת הון. חשוב לזכור כי על עבירות מקור אין למעשה חוק התיישנות. מה שאומר כי על עבירות מהסוג הזה אין חוק התיישנות חלה.
אז מה היא למעשה עבירת מס חמורה?
מדובר בעבירת מס אשר בה מדובר בעבירה שנעברה לגבי סכום שולה על 2,500,000 ₪. זאת במשך תקופה של עד ארבע שנים או סכום שעולה על 1,000,000 ₪ בתקופה של שנה. ישנם פרטים נוספים המגדירים את העבירה שנעברה כעבירת מס חמורה וכל אחד אמור לבדוק לאיזו קטגוריה הוא שייך והאם הבירה שהוא עבר היא עבירה חמורה אשר הוא עתיד לתת עליה את הדין, כלומר לשלם את כל המיסים אותם הוא לא שילם באותה תקופה.
מתי ישנה תקופת התיישנות?
על פי פקודת מס הכנסה, הרי שלא יוגש כתב אישום כעבור שש שנים מסוף שנת המס אשר בה נעברה עבירה של עבירת מס מהותית. זה אומר אם אדם התחמק במזיד מתשלום מס או שהוא סייע לאדם אחר לחמוק מתשלום המס, הרי שמרגע בו נפתחה החקירה אז מתחילה תקופת ההתיישנות, קראו עוד בנושא.
0 Comments