מטבחים מוסדיים הינם מטבחים פעילים ושוקקי חיים אשר בכל יום עוברים שם כמויות גדולות של מוצרי מזון, חומרי גלם ותבלינים. ומנגד – לאחר שעות עבודה רבות יוצאים משטח המטבח כלים מלאים במזון מוכן וחם. כמובן שעל מנת לתפעל כזה מטבח צריך לא מעט נתונים בסיסיים. כאשר המיכון החשמלי הינו תנאי בסיסי. כי אי אפשר להתחיל לבשל, לאפות, לרחוץ או לקרר כאשר המטבח אינו מאובזר כראוי. ואם הנושא שעל הפרק הוא ציוד למטבח מוסדי, הרי אנחנו דנים על ציוד מסוים שמתאים למטרה זו.

 

מהו הציוד הבסיסי למטבחים מוסדיים?

  • קירור והקפאה – תהליכי קירור והקפאה הם חלק אינטגרלי מכל מטבח. במקררים ובמקפיאים שומרים על המוצרים הקפואים, כמו העופות, הדגים וגם מוצרי החלב. גם פירות וירקות רבים זקוקים לקירור, במיוחד בימות הקיץ. יש מאכלים מסוימים שחלק מההכנה שלהם הוא קירור והקפאה, כמו גלידות, קינוחים וכדומה.
  • אפייה ובישול – כירת בישול מוסדית ומרווחת כמו גם תנורים גדולים הם המכשירים השימושיים ביותר במטבחים. רק בתהליכי חימום מתאימים אפשר ליצור מתערובות בלתי מזוהות מאפים, תבשילים ומאכלים מצוינים.
  • ערבול וקציצה – כדי לערבל עיסות, ללוש בצקים או לקצוץ ירקות חייבים במטבח המוסדי את המכשור המתאים. אין מדובר על כלים קטנים שמוכרים בשימוש הביתי. אלא על כלים מסיביים וגדולים יותר שממלאים היטב את התפקיד המוסדי. הם משתלטים על כמויות גדולות של ירקות או קמחים, ומאפשרים לנהל את המטבח ביעילות.

כל אחד מהכלים הללו חייב להיות איכותי ומתאים בגודלו. כי כשניתן להכניס לתנור תבניות גדולות אפשר לאפות בו זמנית את כל הכמות הנדרשת. כשיש במקרר מקום בשפע לא צריך לבזבז זמן יקר על חיפושים וארגן מקררים כדי להכין מקום..

 

למידע ורכישה פנו לחברת תבור סחר חלקי חילוף


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *