מהו חוק ה – FATCA?
חוק ה-FATCA הוא בעצם הסכם בין מדיני שחתמו ישראל וארצות הברית. בהסכם החתום נאמר כי על המדינות להעביר מידע על תושבי המדינות החתומות, ישראל וארה"ב, על מנת למנוע התחמקות ממסים. ישנם שני מודלים לאכיפת חוק זה ברשויות החוק הפיננסי האמריקאי בהסכמים אלו עם מדינות בעולם, והם העברת המידע באופן עקיף על ידי החברה אל רשות המיסים וממנה, אל רשות המיסים האמריקאית. המודל השני הוא העברת המידע באופן ישיר מהחברה אל רשות המיסים האמריקאית. ישראל בחרה במודל הראשון, והיא מנהלת את העברת המידע דרך רשות המיסים שלה באופן עקיף, אל הרשות האמריקאית לאחר בדיקת המידע.
מהן דרישות החוק מהאזרח הישראלי המחזיק בחשבון אמריקאי?
דרישות חוק הפטקה FATCA הן פשוטות, כפי שניתן היה להבין. כל מוסד פיננסי בארץ מבצע בדיקות שגרתיות לחשבונות שהוא מנהל, וכך הוא מוצא חשבונות אמריקאים, אם קיימים כאלו. גם בפתיחת חשבון חדש במוסד הפיננסי בארץ, יבקש המוסד מבעלי החשבון לדווח על כך לרשות המיסים, באם החשבון אמריקאי כמובן. המוסד עצמו הוא זה שיעביר את הדיווח לרשות המיסים הישראלית, ומשם אל רשות המיסים האמריקאית.
אזרח אמריקאי או לא, האם זה קשור לדרישות החוק?
כשאתה פותח חשבון בנק אמריקאי, אתה מתחייב שהנך אזרח בעל מספר סוציאלי. בתוך טווח רחב זה מצויים אזרחים בינלאומיים שקיבלו הסדרים שונים, שכולם מקנים להם את המספר הסוציאלי. חשבון תייר הינו זמני ומותנה עד סכום מסוים וטווח זמן מסוים, שלאחריו תידרש בפתיחת חשבון מן המניין. כך שהנך מחויב להיות אזרח אמריקאי שומר חוק ומשלם מיסים כשאתה פותח חשבון בנק לאורך זמן רב. במידה זו, אתה מחויב לשלם את המיסים על ההכנסות שלך בארה"ב, או בעת העברת ההכנסות לחשבון דרך כל מוסד פיננסי, בדיווח עליהן כחייבות מס בארה"ב.
חשוב לך, אם הנך אזרח אמריקאי או לא, או בכל סטטוס שבו תהיה, אם פתחת חשבון אמריקאי, הנך מחויב לשלם מיסים לרשות המס האמריקאית, וחוק זה, עוזר לה לאכוף זאת בכל הדרכים הכשרות.
0 Comments