לסוללה או לשבב של מחשב לוקח מעל ל-100 שנה להתכלות בטבע. אך זה עוד לא הכול. במהלך התכלות הפסולת האלקטרונית משתחררים רעלים אשר פוגעים מסביבה – בבעלי החיים, הצמחים ובסופו של דבר גם באדם. משום כך, בשנת 2014 נחקק בישראל חוק למיחזור הפסולת האלקטרונית, חוק שנועד להגן על הסביבה. לפי חוק זה, החברות מחויבות למחזר את הפסולת לאחר הייצור האינטנסיבי.
דברים שכדאי לדעת על הפסולת האלקטרונית
מיחזור פסולת אלקטרונית בישראל אינו דבר של מה בכך. אם יש לכם מפעל ייצור גדול ואתם מעוניינים לשמור על איכות הסביבה, אלה כמה דברים שכדאי להביא בחשבון:
- קיימים סוגים שונים של פסולת אלקטרונית. כך, מכשירי תאורה, משחקי וידאו, מכשירי חשמל ביתיים, מכשירים רפואיים או מכשירי משקאות אוטומטיים – כל אלה נחשבים לפסולת אלקטרונית.
- אם יש לכם מכשירים חשמליים בלתי פעילים, אל תזרקו אותם . חשוב להביא אותם אל חברה מקצועית העוסקת במיחזור.
- אם אתם מוסרים מחשבים ישנים למיחזור, דאגו לגבות או להעביר את כל המידע השמור בתוכם. זאת משום שהמידע הארגוני עשוי להיות רגיש ביותר. נוסף על כך, לפני הבאת המחשבים למיחזור, מומלץ לקרוא לטכנאי מחשבים מקצועי כדי למחוק את כל הנתונים מהמחשב.
ממחזרים את הסוללות
החוק למיחזור אלקטרוני לא חל רק על מכשירים גדולים כמו מקררים או מחשבים, אלא גם על פריטים קטנים יותר כמו סוללות. אנו נוהגים לזרוק את הסוללות לפח מבלי לחשוב פעמיים ומבלי להבין שבכך אנו גורמים לנזק סביבתי. הדבר בולט במיוחד בקרב חברות ומפעלים שבהם נזרקות סוללות רבות לעתים קרובות. משום כך, חשוב לקרוא לחברה מקצועית המבצעת מיחזור פסולת אלקטורנית, גם כאשר מדובר בסוללות הקטנות.
החברה שעושה את כל ההבדל
חברת מיחזור ירוק היא חברה מקצועית המתמחה במיחזור הפסולת האלקטורנית, כמו גם בפעילות שונות שנועדו לשפר את איכות הסביבה כמו פינוי פסולת מפלסטיק או ממתכת, גריסת פסולת אלקטורנית, פינוי מחסנים, מכירה של ציוד משומש וכדומה. נוסף על כך, הצוות של החברה משתמש במכשור מתקדם כדי להתגבר על כמויות הפסולת ולייעל את תהליך העבודה, אשר מתבצע במהירות.
0 Comments