נהיגה בשכרות נחשבת לאחת מעבירות התנועה החמורות ביותר. העונש המינימלי עבור עבירה זו הוא שלילת רישיון למשך שנתיים. בחלק מהמקרים, השלילה משולבת עם עונשים נוספים, כגון עבודות שירות שונות, עונש מאסר על תנאי ובמקרים מסוימים אפילו מאסר בפועל (למשל במקרה של מעורבות בתאונת דרכים קטלנית). החוק מגדיר כי נהיגה במצב של שכרות, היא נהיגה תוך כדי שתיית אלכוהול. אופציה נוספת, היא נהיגה במצב שבו כמות אדי האלכוהול שנמצאים בנשימת הנהג עומדים על סך של 290 מיקרו גרם לכל ליטר אוויר. בדיקה אפשרית נוספת היא בדיקת דם, במקרה כזה מדובר על כמות של 100 מיליגרם אלכוהול בליטר דם. במידה ומדובר על נהגים חדשים, נהגים עד גיל 24 או נהגים מקצועיים, שכרות מוגדרת כמצב של 50 מיקרו גרם אלכוהול לכל ליטר אוויר.

נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות – מה לא מספרים לכם?

אחד הדברים החשובים ביותר שכל נהג חייב לדעת, הוא מהם אמצעי הבדיקה של השוטרים לגבי רמת השכרות של הנהג. הבדיקה הראשונית לאיתור אלכוהול היא הנשיפון, תפקידו לזהות נוכחות אלכוהול בנשימה, אך הוא אינו מסוגל למדוד כמויות. במידה ואותרו סימני אלכוהול בנשימה, הנהג יתבקש לבצע מספר פעולות המסייעות לזהות סממנים חיצוניים של שכרות. לאחר מכן, נעשה שימוש בינשוף על מנת לזהות את כמות האלכוהול. בחלק מהמקרים הנהג מתבקש לבצע בדיקת דם. במידה ונמצאו שרידים של אלכוהול בבדיקת הנשיפון, הנהג חייב להתחיל לתעד את שאר מהלך הבדיקה. מומלץ לצלם סרטון, או לפחות להקליט את דברי השוטרים. בעת מילוי הדוח למשל, השוטר מחויב להקריא את הסעיפים. חשוב לתעד זאת, למקרה שהשוטר לא ימלא את תפקידו כהלכה. מומלץ לסרב לבצע את בדיקת מאפייני השכרות, אך אסור לסרב לבצע את בדיקת הינשוף, היות ועל פי החוק סירוב לביצוע הבדיקה זהה להודאה באשמה.

לסיכום, נהיגה בשכרות הינה עבירה חמורה שחשוב להימנע ממנה. במידה ונתפסתם נוהגים תחת השפעת אלכוהול, חשוב מיד בתום הבדיקה של השוטרים לפנות לבית החולים לצורך איתור כמות האלכוהול בדם. השלב הבא, יהיה להתקשר לעורך דין מקצועי המתמחה בתחום, כזה שניתן למצוא בקישור זה.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *