כל אחד מאיתנו מכיר את התמונות ואת הסיפורים. אנשים שעומדים בתור בשביל לקבל תרומה של אוכל או בגדים, אנשים נזקקים שלא שפר עליהם מזלם ועל כן הם נזקקים לעזרה מצד אנשים אחרים וטובים, אשר מוכנים להשקיע זמן וכסף בשביל לעזור להם.
תרומות לנזקקים זה לא דבר חדש וצריך לומר, זה גם לא דבר ייחודי בישראל או אצל יהודים. גם בדתות אחרות זה קיים, למעשה בארצות הברית זה מונח טבוע בכל אחד כמעט, שכן התפיסה שם אומרת המדינה לא אמורה לעזור, אנשים אמורים לעזור אחד לשני, וכל אחד שמרוויח כסף צריך להחזיר לחברה דרך התרומות.
בישראל כידוע התפיסה היא של ערבות הדדית, כולנו ערבים אחד לשני, מה שאומר שעלינו לעזור אחד לשני בכל דרך, ואחת הדרכים היא באמצעות תרומות לנזקקים, תרומות לאנשים, הורים, ילדים, אשר גורלם לא שפר כמו שלנו ועל כן הם זקוקים לעזרה שלנו.
הוויכוח התמידי הוא כיצד נכון לעזור להם. האם נכון לשלם כסף לארגון והוא כבר ידאג לטפל בהם, האם נכון להציע להם אוכל ולבוש בשביל שלא יהיו רעבים ולא יהיה להם קר, או נכון להביא להם כלים בשביל שיוכלו ללמוד ולעבוד, כך יתפתחו בעצמם?
השיטה הראשונה היא טובה, מאחר ולא לכולם יש אפשרות להכין ארוחה או למסור בגדים ישנים, כסף זה זמין ומרבית האנשים מעדיפים להשתמש בו למתן תרומה. הבעיה היא, שלא ברור לאן הכסף הולך ועד כמה הנזקקים נהנים ממנו בפועל.
השיטה השנייה גם היא מאוד טובה, הרי יש אנשים שרעבים עכשיו או צריכים מעיל חם עכשיו, ואנחנו פועלים בשביל לספק להם את זה. העניין שזה לא פותר את הבעיה ולכן רצוי לתת להם משהו יותר רחב.
השיטה השלישית נחשבת לטובה ולחשובה מכולן, אך מדובר בתהליך, לא ברור כמה זמן יש לנו ולא ברור כמה אנחנו או הם יכולים להתמיד בכך. לכן רצוי שנבחר את האופציה הזאת ביחד עם משתי האופציות האחרות שהצגנו כאן, כך הם ייהנו מתרומות בצורה אפקטיבית.
0 Comments