השגת מכירות והכנסות לעסק כרוכה בתשלומי הוצאות על יד עצמאים ובעלי עסקים במהלך הניהול השוטף של עבודתם העסקית.
עצמאים ובעלי עסקים משלמים מס הכנסה על רווחיהם. הרווחים הם ההכנסות מהעסק ומכל מקור אחר פחות הוצאות מותרות בניכוי על ידי רשות המיסים. פקודת מס הכנסה מגדירה את ההוצאות: "יציאות והוצאות שיצאו כולן בייצור הכנסתו בשנת המס ולשם כך בלבד".
הוצאה מוכרת היא הוצאה שמסייעת לבעל העסק ליצור הכנסה בלבד. קיימות הוצאות שמסייעות לייצור הכנסה אך הניכוי שיותר בגינן יהיה חלקי.
עוסק מורשה ינכה את ההוצאה ללא סכום המע"מ. את סכום המע"מ יוכל לקזז כמס תשומות בדו"ח המע"מ התקופתי.
עוסק פטור יכול לנכות את כל ההוצאה ששולמה כולל סכום המע"מ.
התייעצו עם רואה חשבון או יועץ מס מה מותר לנכות. איזו הוצאה ניתן לנכות רק בחלקה ומה לא יתקבל על ידי רשות המיסים. רואה חשבון יכול לסייע גם בתכנון ההוצאות הרלוונטיות לעסק כדי שתוכלו לנכות מקסימום אפשרי ובכך להקטין את המס שתשלמו.
הוצאות מעורבות המותרות באופן חלקי
לרשות המיסים כללים רבים הקשורים בהכרת הוצאות באופן חלקי. ההכרה החלקית בהוצאות תהיה כאשר מדובר בהוצאות שחלקן מיועדות לייצור הכנסה לעסק וחלקן לשימוש פרטי. דוגמאות: הוצאות רכב שונות מוכרות לעסקים בשיעור 45%, הוצאות טלפון, הוצאות נסיעה לחו"ל.
במקרה של עסק המתנהל מביתו הפרטי של בעליו, יותרו הוצאות הבית באופן יחסי לשימוש העסקי. כאן צריך להוכיח לרשות המיסים שהבית אכן משמש כמקום לעסק, להפריד בין ההוצאות העסקיות להוצאות הפרטיות וכן להחליט מהו השיעור של הכרת הוצאות כמו ארנונה, שכירות, חשמל מים ועוד. בסוף השנה העסק מגיש דין וחשבון שנתי לרשות המיסים בו יירשמו ההוצאות המותרות בניכוי. התייעצו עם רואה חשבון לפני הגשת הדו"ח או תנו לו להגיש את הדו"ח עבורכם כך תימנעו מטעויות של אי הבנה או חוסר ידיעה.
הוצאות מוכרות על רכוש
עסקים רוכשים לעסק ציוד, ריהוט, מכונות, מחשבים, מבנים ועוד המשמשים לייצור ההכנסות. הוצאות אלה מוכרות לניכוי על פני שנות החיים של הנכס הנרכש. ההוצאה מתחלקת למספר השנים, כפי שנקבע לפי החלטת רשות המיסים ובכל שנה תותר ההוצאה החלקית לאותה שנה. אופן ניכוי זה נקרא פחת.
לסיכום, ניכוי הוצאות מההכנסה החייבת מותר על ידי רשות המיסים וחלק מההוצאות מוכרות במגבלות מסוימות. כדאי להתייעץ ולהיעזר בשירותי רואה חשבון המכיר את החוק, להכוונה וסיוע בהגשה נכונה של הדו"חות לרשות המיסים.
0 Comments