הסכם חיים משותפים

הסכם חיים משותפים הוא הסכם שנערך בין בני זוג שאינם מעוניינים או אינם יכולים להתחתן כדת משה וישראל. הסכם חיים משותפים יהיה הלכה למעשה הצהרת הזוגיות של בני הזוג כלפי עצמם וכלי כולי עלמא. לרצונם של בני הזוג שלא להתחתן תחת המטריה של מוסד הרבנות סיבות רבות הנובעות בדרך כלל או מטעמים אידאולוגיים כדוגמת אתאיסטיים, בני אותו מין ומתנגדי כפייה דתית או שבני הזוג גרושים וכעת שהם בסבב ב' אינם מעוניינים עוד בטקס דתי אלא רק בהסכם שבו יקבעו בין היתר את התנאים לחלוקת רכושם.

כמפורט מעלה, הסכם חיים משותפים מיועד בעיקר לזוגות שאינם מתחתנים כדת משה בישראל. זוגות שנישאו דרך הרבנות יכולים גם הם לחתום (לפני או אחרי חתונתם) על הסכם בעל אותו התוכן בדיוק אך שמו יהיה הסכם ממון ולא הסכם חיים משותפים.

חתימתם המשותפת של בני הזוג על הסכם חיים משותפים יכולה להתקיים בין בני הזוג ללא גורם נוסף אך רצוי לחתום בפני עורך דין ולאחר מכן להגיש את ההסכם לאישורו של בית המשפט. בית המשפט יוודא כי הצדדים מבינים היטב את המשמעות של ההסכם ובנוסף שכל בן זוג חתם עליו מרצונו החופשי. לאחר אישורו יקבל ההסכם מעמד של פס"ד חלוט.

חשיבותו של הסכם חיים משותפים מקבל משנה תוקף כאשר לאחד מבני הזוג יש רכוש שהוא אינו מעוניין לשתף בבעלותו של הבן זוג השני. חשוב להדגיש שרכוש זה הוא רכוש שנצבר על ידי בן הזוג עוד טרם בני הזוג קיימו אורח חיים משותף. מבנהו של הסכם חיים משותפים אינו מורכב ותחילתו מתייחס לקשר הזוגי ולערכים הזוגיים אותם בני הזוג יהיו מעוניינים לשמר ולהעצים במהלך הקשר. ככל ויש לבני הזוג ילדים או אם הם מתכננים בעתיד להביא לעולם הם יכולים להרחיב בחלקו הראשון של ההסכם גם על ערכי המשפחה לרבות אך לא רק: חינוך הילדים, מסגרות לימודיות וכיוצא בזה.  חלקו השני של הסכם חיים משותפים מתייחס כאמור מעלה לרכושם שבני הזוג צברו עד למיסוד הבית המשותף ביניהם ולאחר מכן. כמובן, שכל בן זוג רשאי להחליט בנושא רכושו (בעבר) לפי רצונו. בנוסף לכך, בני הזוג יכולים גם להחליט כי אינם מעוניינים שחזקת השיתוף תחול על הקשר שלהם גם בכל הקשור לרכוש עתידי שמי מבני הזוג יצבור. הווה אומר, שלמרות שבני הזוג יחיו תחת קורת גג אחת הם ימשיכו לנהל חשבונות בנק נפרדים ויתנהלו כיחידות עצמאיות.     

לסיכום, הסכם חיים משותפים כמו הסכם הורות משותפת נועד לקביעת ערכים ומטרות משותפים אך גם (ובעיקר) עבור שמירת הבעלות של מי מבני הזוג על רכוש שנצבר לפני מיסוד הקשר או אחריו. חשוב לדעת שהסכם חיים משותפים אינו מחליף צוואה בשום מקרה ועניין.

אינטרנט וטכנולוגיה בית הכנסה נוספת נדל"ן ומשכנתא עסקים ועבודה פיננסים - כללי צרכנות חכמה שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
תאורה לפינת אוכל
תאורה לפינת אוכל אם אתם רוצים לדאוג לעיצוב של הבית שלכם, כך שהוא יראה הרבה יותר מושך ומעניין, עליכם...
קרא עוד »
אוק 19, 2016
חיתולים למבוגרים – הכי משתלם לקנות אונליין
אל תעשו את הטעות של קניית חיתולים למבוגרים באחת מרשתות הפארם בעיר שלכם. אם אתם רוצים לחסוך במחיר...
קרא עוד »
דצמ 18, 2021
אל תוותרו על שירותיה של סנטר טים לניהול הבניין שלכם 
אם יש משהו שמשותף כמעט לכל הערים בישראל, זו העובדה שבכל מקום ניתן לראות בניינים גבוהים. הבניינים...
קרא עוד »
אוג 09, 2022