קונה כלי כסף
קונה כלי כסף מקפיד להיות עם היד על הדופק ולחפש כל העת פרסומים אודות מכירות של כלי כסף. מרבית קוני כלי כסף אינם אספנים הם סוחרים לכל דבר. כמעט כל אחד מהם מציג את יכולותיו ודרכי עבודתו באתר אינטרנט משלו וכל אחד שמעוניין יוכל להיכנס לאתר ולמצוא פרטים אודותיו. יש סוחרי כלי כסף שיודעים בדיוק מתי כדאי לקנות ובאיזה זמן למכור. רוב קוני כלי הכסף והתכשיטים הם אספנים שמחכים להזדמנות נאותה למכור חלק ולרכוש פריטים אחרים.
עלות כלים בתקופה זו היא זולה לעומת עלות כלי כסף ולכן רבים בוחרים בזול ולא בערכי. כלים מהמזרח הרחוק שניתן להשיגם בכל חנות, בשווקים ובמרכזי הקניות מובילים משפחות רבות לבחור בהם ולא לחפש כלים כבדים ויקרים. מי שמחזיק כלי כסף בביתו וודאי ירש אותם מהורים או מסבא וסבתא.
האם יש הבדל בין כלי כסף לכלים ממתכות אחרות?
בעבר היו הורים לבנות העומדות בפני נישואין מעניקים לה כמתנת חתונה כלי כסף וביניהם סכו"ם, פמוטים, קנקנים וכוסות קידוש. היום המנהג נעלם ובבתים רבים אין בכלל כלי כסף. ומי שמחזיק כדי כסף צריך למרק אותם בחומר מיוחד כמה פעמים בשנה.
בין אוהבי התכשיטים ישנן שתי קבוצות. אחת המעדיפים תכשיטים מכסף והשנייה מזהב. יש חובבי תכשיטים שרוכשים אותם כדי להוסיפם לאוסף שלהם. מרביתם אינם משתמשים בהם והם מאוחסנים עד לרגע ההחלטה למכור אותם. כל אספן כלי כסף יודע איפה למצוא פריטים רצויים ובדרך כלל הם בקיאים גם בעלות. אפשר במכירת כלי כסף לגרוף סכום לא קטן מאחר ומשקלם רב והמחיר נקבע על פי משקל.
איפה אפשר למצוא כלים בעלי ערך משמעותי?
לפעמים אפשר למצוא בשווקים הפתוחים פריטים של כלי כסף שאנשים מכרו לרוכלים מבלי להבין את ערכם הממשי. מבלי שהתייעצו עם בעלי מקצוע בתחום פשוט מכרו כדי להיפטר מהפריטים שמצאו בבית אדם יקר שנפטר.
במוזיאון השואה בירושלים יש כלי כסף שנתרמו על ידי יורשי ניצולים. לאורך כל תקופת המלחמה הצליחו ניצולים אחדים להחביא ולהבריח כלי כסף ולהסתירם מפני הנאצים . כשעלו ארצה הביאו איתם את כלי הכסף שחלקם נתרמו למוזיאון. מרבית כלי הכסף הם פמוטים, מנורה או סכו"ם.