כל הזמן אנחנו שומעים חדשות על חברה חדשה שמנפיקה את עצמה בבורסה, על ירידות חדות בשערי מניות בבורסה בסין ועל הקשר בין הכרזות שונות של מינויים חדשים ופיטורים בחברות גדולות אל השינויים החדים של אלה בניירות ערך שונים בבורסה אצלנו בארץ, קבוצה די רחבה של אנשים אינה מבינה את המשמעויות החשובות של כל אלה לכלכלה העולמית ולכלכלה של הארץ הקטנה שלנו פה, וכדי להבין יותר צריך להתחיל מן הבסיס ולהבין את המונחים בהם מבצעים שימוש בכל פעם שרוצים לתת פקודה בבורסה, ובכל פעם שעולה בחדשות מידע לגבי שוק ההון.

גם אתם רוצים לדעת יותר ולהיות מעורים בשוק ההון? לפני שאתם הולכים על קורס שוק ההון, כדאי שתתחילו עם כמה מונחים ראשוניים שפשוט חייבים לדעת.

בורסה – המקום בו ניתן לסחור בניירות ערך. כיום מדובר בזירה ממוחשבת ומשכוללת שבה עורכים את המסחר בצורה המפוקחת על ידי הרשות לניירות ערך.

ברוקר – זהו הכינוי עבור אדם שמנהל תיקי ניירות ערך כאשר הוא האדם אשר מבצע את ההשקעות בסוגים השונים של ניירות ערך עבור הלקוחות שלו. מרבית הברוקרים הם חברי הבורסה לניירות ערך.

מניה – סוג של נייר ערך שמהווה שותפות של המחזיק בנייר בחברה, המעמד של השותף בחברה הולך ומתחזק ככל שמדובר בכמות גדולה של ניירות ערך באותה חברה.

איגרות חוב – חברה לווה כספים מן האנשים שרוכשים את אגרת החוב כאשר היא מתחייבת לפרוע את החוב הזה על ידי תשלום של הקרן שהושקעה בתוספת ריבית. מכאן השם אגרת חוב.

שער מדדים – המדדים של המניות השונות אשר נסחרות בבורסה לניירות ערך למעשה מהווים שיקוף של המחירים הממוצעים של מניות מסוימות אשר נסחרות בבורסה כאשר השינויים באותם מדדים משקפים את הרווחים עבור ציבור המשקיעים במניות שבהן ביצעו את ההשקעות הללו.

ספר הפקודות – מהווה ריכוז של הפקודות עבור מכירה וקנייה עבור ניירות ערך במחשב ה"רצף" של הבורסה בכל רגע משעות המסחר, את ספר הפקודות ניתן לראות בצורה החשופה לכלל הציבור ובעזרת ספר פקודות זה משקיעים מנווטים את ההשקעות שלהם בניירות הערך השונים לכאן ולכאן.

זירת המסחר – פעם אכן הייתה זירת מסחר שאליה היו מגיעים משקיעים בצורה פיזית על מנת לבצע את ההשקעות בצורה של צעקות בין נציגי חברי הבורסה, הפעילות של הזירה בצורה הפיזית נסגרה בשנת 1999 אשר במהלכה בוצע מעבר אל מסחר בעזרת מערכת ממוחשבת הנקראת "רצף".

דיבידנד- הרווחים של החברה אשר מחולקים לכל בעלי המניות. את הדיבידנד מחלקים לפי מספר המניות של שותף שיש לו מניות של החברה.


0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *