יש לא מעט סיבות לעזוב דירה שכורה, בין אם זו הייתה החלטה שלכם, ובין אם החלטתו של בעת הדירה. מעבר לפעולות הפשוטות של אריזת החפצים בקרטונים, וחיפוש אחר דירה חדשה, יש כמה וכמה דברים שחשוב לוודא בטרם עוזבים. אספנו בעבורכם מידע חשוב בנושא.
לעזוב דירה שכורה
אחד הדברים החשובים שבודקים כשנכנסים לדירה שכורה הוא החוזה, ועל כן, חשוב מאוד לבדוק אותו גם בעזיבתם, ולו כדי שלא תצטרכו להתמודד עם תביעת פינוי מושכר, וזאת במקרה בו פינוי הדירה אינו התבצע מיוזמתכם.
בדקו היטב את סעיפי החוזה, על מנת להבין מה מצופה מכם לבצע עם העזיבה. כלומר, האם עליכם להשאיר את הדירה מסוידת ונקייה? האם עליכם לסתום חורים בקירות? חשוב לוודא זאת היטב, על מנת שלא תתבעו או לחלופין, שצ'ק הפיקדון שלכם יישאר בשלמותו. לצד המעבר על החוזה, אריזת החפצים בארגזים וניקיון הדירה עבור הדיירים הבאים, חשוב לסגור את כל החשבונות מול הגורמים הרלוונטיים ולוודא שאין לכם חובות על שמכם.
טיפ: צלמו את הדירה רגע לפני העזיבה, זה יאפשר לכם להציג ראיות במידה ובעל הדירה יטען שהדירה הושארה לא כפי שסוכם.
פנייה לגורמים רלוונטיים
כאמור יש לפנות לגורמים הרלוונטיים בעירייה ובתאגידי המים, על מנת לסגור חשבונות ולוודא שאין לכם חובות. ניתן לבקש מכל התאגידים להנפיק חשבוניות עד לתאריך העזיבה, או לחלופין תוכלו לשלם את התשלום במלואו ולאחר מכן להתקזז עם הדיירים שנכנסים. רק שימו לב, שיש לעדכן בכך את הדיירים מבעוד מועד ולוודא שהם אכן מתכוונים לשלם לכם את ההפרש. נוסף לכך, יש לעדכן את כתובת המגורים החדשה שלכם, החל מעדכון לחברת הסלולר, דרך הבנק שלכם, ועד לעדכון נציגי הפנסיה שלכם – כך תוכלו לוודא שהדואר יגיע ליעדו החדש.
מה מבקשים מבעל הדירה?
ובכן, זוכרים שכשנכנסתם לדירה השארתם צ'ק ביטחון או פיקדון? זה הזמן לבקש אותו בחזרה, וכמובן דאגו לתעד זאת. כמו כן, בקשו ממנו לכתוב לכם במייל או בהודעה שכל התשלומים שלכם שולמו, ושאינכם חייבים לו או לתאגידים השונים דבר.
כעת, תוכלו לארוז ארגזים, ולהתחיל לחשוב על המעבר לדירה החדשה שלכם. בהצלחה!
0 Comments